Genel

Evde doğal saç boyası yapılışı

Evde doğal saç boyası yapılışı

Trt1’de yayınlanan ‘İyi Fkir’ programına konuk olan Meltem Açıkel, bitkilerin saçı boyama özelliği olduğunu söyledi ve organik saç boyası tarifi verdi.


İşte doğal saç boyası tarifi:


Malzemeler


Patlıcan kabuğu

Pancar

Kırmızı lahana

Soğan kabuğu

Çubuk tarçın

Karanfil

Karabiber

Ceviz yaprağı

Ceviz kabuğu

Zeytinyağı

Su


Not: Malzemelerin miktarını saçınızın uzunluğuna göre ayarlayabilirsiniz.


Ceviz yapraklarının boya bırakıcı, karanfilin de boyayı sabitleyici özelliği vardır. Zeytinyağı ise saça parlaklık verir.


Meltem Açıkel’den doğal saç boyası tarifi İZLE:




Nasıl hazırlanır


Patlıcan ve soğan kabuklarını, dilimlenmiş pancarı, ceviz yapraklarını bir tencereye alın. Ardından ceviz kabuklarını, tarçını ve karanfili temiz bir bezin içine koyarak bohça yapın, ucunu bağladığınız bohçayı da tencereye alın. Bu sert malzemeleri ayırıyorsunuz çünkü, daha sonra tencereden çıkarıp kalan malzemeyi blenderdan geçireceksiniz. Saça parlaklık vermesi için zeytinyağını ilave edin. Son olarak da su ilave edin. Bu malzemeler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar kaynatın. Ardından bohçayı içinden çıkarıp kalan malzemeleri blenderdan geçirin.


Karışım soğuduktan sonra saçınıza bir fırça yardımıyla uygulayın ve saçınızı streçle sarın.  Arada bir sıcak fön tutmanızın boyanın saça etkileşimini sağlayacaktır. Boyayı saçınızda 2 saat beklettikten sonra ılık su ve şampuanla yıkayabilirsiniz.


Bu karışımın çok kolay sürülemeyen bir kıvamı olduğunu belirten Açıkel, bunu önemsemeden bu saç boyasını denemenizi öneriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir