Malzeme Listesi;
Hamuru için:
- 1 su bardağı (250 gr) tereyağı
- 2,5 su bardağı (350 gr) un
- Yarım su bardağı soğuk su
Arası için:
- 5 yemek kaşığı labne peyniri (veya az tuzlu herhangi krem peynir)
- 1 yumurtanın sarısı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- ve reçel
Üzeri için:
- Pudra şeker
Yapılışı;
Turtamıza başlarken önce un ve yağı robotton geçirilir, kum gibi olana kadar yağı una yediriyoruz. Karıştırma kabına alınıp soğuk su ile sert bir hamur yoğurulur. içi için reçel hariç, diğer malzemeleri mikserle veya tel çırpıcıyla iyice karıştırıp krema haline getiriyoruz. Hamuru yarım cm kalınlığında açıyoruz. 10-12 cmlik kareler kesilir.fırçayla biraz süt sürün.. Her karenin ortasına biraz peynir karışımından koyuyun ve üzerine reçel ekleyin. Her köşesini bir araya getirerek topluyoruz ve kenarlarını yapıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve üzerine tekrar süt sürüyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.