MALZEMELER
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 ÇAY bardağı un
Muhallebisi için;
- 2 bardak süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- Yarım bardak şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem santi
- 1 muz
yAPILIŞI
iİlk önce Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın diğer malzemeleri ekleyin. Unu kıvamına göre ayarlayın.. Yağlanmış (margarin ile) ve unlanmış tart kalıbına döküp 175 derecede pişirin. Muhallebinin malzemesini vanilya ve krem şanti hariç karıştırıp ocakta pişirilir.Kaynayınca içine vanilyayı ilave edilir.. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip 5 dakika çırpın. Kıvamı yoğunsa biraz soğuk süt ekleyin ve çırpmaya devam edin. Pişen keki tart kalıbından soğuduktan sonra ters çevirerek çıkartın. Üzerine muzları dilimleyin ve kremasını döküp ., ceviz veya fındıkla süsleyin.