- GEREKLİ MALZEMELER
- 4,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Pudingi için;
- 3 paket vanilyalı toz puding
- Pudingi pişirmek için süt
Üstü için
- Damla çikolata
Yapılışı;
İll başta soğuk tereyağı unu, pudra şekerini, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu robota koyarak iyice karışmasını sağlayın. Sonra kalan diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru yarım santimden az daha ince açarak bir kalıpla kesin. Kalıplara bir çay bardağı yardımıyla yerleştirin. Kabarmaması için çatalla delikler açılır. 200 derecelik önceden ısınmış fırına atın ve yaklaşık 6-7 dakika sonra çıkarıp yeniden keklerimizin içine çay bardağıyla baskı yapılır Az da olsa kabarmış olan kekler sönmeli.. 10 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın. Pudingimizi hazırlarken koyu kıvamlı bir puding olması için paketlerin üzerindeki süt miktarından 50 veya 100 ml arası az süt kullanın. Pişen ve soğuyan pudingleri tartların içerisine doldurup damla çikolata ile süsleyerek servis edilir hale gelir.