MALZEME LİSTESİ
Hamuru İçin:
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
- 200 gram tereyağı veya margarin (soğuk olacak)
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 2 buçuk çorba kaşığı un
- Yarım kibrit kutusu kadar margarin
- 1 paket vanilya
- 1 tane muz
Üzeri İçin:
- 20 tane frambuaz
- 20 adet böğürtlen
- 3 adet kivi
- 5-6 adet çilek
Yapılışı;
İlk önce tart hamuru için, tereyağı ve şeker mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Yumurta ve diğer malzemeler de eklenrirİsterseniz biraz un eklenir ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulmaya başlanır.. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir. Hamur, unlanmış masa üzerinde tart kalıbı ölçüsüne göre merdane ile açılır ve sonra yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir.Kabarmasını önlemek için üstüne delikler açın . Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirilir.
Kreması için;
Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeler ocağa oturtmadan tencereye alınır ve tel çırpıcı ile çırpılır. (Daha sonra ocağa oturtulur. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra altı söndürülür. Önce margarin sonra vanilya eklenir soğumaya bırakılır.
En son üstü meyvelerle süslenerek servis edilir.