Kivili Tart Tarifi

Malzeme Listesi

Tart hamuru için:

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 2 su bardağı un

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • Yedi çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı krema (Türk kahvesi)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 4 kivi
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çay bardağı soğuk su

Yapılışı

İk önce 125 gram oda sıcaklığında margarin,1 yumurta,1 kahve fincanı toz şekeri derince bir kapta karıştırıp 2 su bardağı unu azar azar ilave edin ve yarım paket kabartma tozunu da ekleyip  bir hamur elde edin. 10 dakika dinlendirin. Sonrasında hamuru tart kalıbından biraz büyük olacak şekilde merdaneyle açın.Yağladığınız tart kalıbına yerleştirin. Hamur üzerine delikler açın (kabarmaması için) ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Piştikten sonra soğuması için kenarda bekletin,Daha sonra;
Kreması için 3 su bardağı süt, 4 çorba kaşığı un ,yedi çorba kaşığı toz şekerle 1 adet yumurta sarısı , 1 paket vanilyayı uygun bir tencereye alarak çırpma teli ile karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra içine 1 çorba kaşığı tereyağı ile 1 kahve fincanı kremayı karıştırın.Soğuyan tartın üzerine kremayı biraz ılındıktan sonra dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ince kesilmiş kivileri üzerine dizin. 2 çorba kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı nişasta , 3 çay bardağı soğuk suyu çırpma teliyle iyice karıştırıp ocakta kıvam alana kadar pişirin ve ocaktan alın. Sürekli karıştırarak kabuk tutmasını önleyin ve biraz ılınınca kivilerin üzerine yayın.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top