Elmalı Cevizli Turta

Malzeme Listesi

Hamuru için:

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Elması için:

  • 5 tane elma
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç dolusu iri dövülmüş ceviz

Yapılışı ;

İlk olarak elmalar soyulup rendelenir. Şeker, tarçın ve cevizle birlikte kısık ateşte pişirilip soğutulur.
Daha sonra hamuru için; margarin, sıvı yağ, yoğurt ve şeker bir kapta yoğurulur. Ve yavaşça un eklenir. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamurun 1/3’i, tartın üzerine kafes yapmak için ayırın. Kalan hamur oklava ile açılarak yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Üzerine elmalı karışım eşit şekilde dağıtılır. Kenara ayrılmış hamur açılıp şerit şerit kesilir ve tartın üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top