MALZEMELER
Hamuru için
- 2 tane yumurta
- 150 g margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- Aldığı kadar un
İç Malzemeleri için
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 5-6 elma
- kırılmış fındık
- 4-5 yemek kasığı şeker
Yapılışı
İlk olarak büyük bir kaba hamur malzemeleri eklenir ve poğaça hamuru kıvamına gelene kadar yoğurulur. Sonra hamur bir parçası diğerinden küçük olacak şekilde ikiye ayrılırve yağlanmış tepsiye büyük parça eşit şekilde yayılır.
Kabukları soyulmuş elmalar rendelenir tencereye koyulur.Üzerine tarcın, fındık ve şeker ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir.Sonrasında;
soğuyan elmalı malzemeyi, yaydığımız hamurun üzerine eşit şekilde dökeriz.
Ayırdığımız küçük hamur parçalarından da üstü için istediğimiz kalınlıkta oklava yardımıyla şeritler kesilir “180 derecede alt hamur pişene kadar pişirilir.Tartımız hazırdır. Afiyet olsun