Taban İçin Gerekli malzemeler,
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 çorba kaşığı süt
- 100g tereyağı
Peynirli Harcı İçin Malzemelr
- 4 adet yumurta
- 2 kahve fincanı pudra şekeri(Türk kahvesi fincanı)
- 2 yemek kaşığı un
- 400g labne peyniri
- 1 paket vanilya
- 100ml süt kreması
Çikolata Sosu İçin:
- 100ml süt kreması
- 40g bitter çikolata
Başlarken önce tabanı hazırlayarak kekimizi yapmaya başlayalım. Robotta parçaladığız bisküviye süt ve erimiş tereyağını ilave ederek iyice karıştırıp kek kalıbına kağıt sererek üzerine taban malzemesini yayıp , buzlukta donana kadar bekletelim.Daha sonra;
yumurtaların akı ile beyazı ayrılır.Akına bir tutam tuz ekleyerek kar haline gelene kadar mikser ile çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, pudra şekerini, un, labne peyniri, vanilya ve 100ml kremayı karıştırılır. Kar haline getirmiş olduğunuz yumurtaları da karışıma ilave edilir ,Donmuş olan tabanın üzerine karışımı dökerek 160 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilmeye bırakılır., Fırını kapattıktan sonra 1 saat kadar sıcaklığı ile fırında kalabilir hamurumuz. Kek soğuduktan sonra kıvamını alacaktır. Kek soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Bu arada 100ml sıvı süt kremasına bitter çikolatayı kırın ve içerisinde çikolata eriyene kadar ocakta ısıtın. Daha sonra soğuması için bekleyin. Dolaptaki kekin üzerine son olarak da çikolata sosunu dökerek tekrar dolaba koyun.Püf noktası ;;;Bir gün beklettikten sonra servis ederseniz çok daha lezzetli olacaktır.