Etli Patlıcanlı Maklube

etli-patlicanli-maklube-tarifi

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı pirinç,
  • 2 adet patlıcan (eğer yoksa patates veya kabak da olur),
  • 300 gr kadar kuşbaşı et (tavuk kuşbaşı da olabilir),
  • 1 adet soğan,
  • 3,5 su bardağı sıcak su,
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz,
  • Kırmızı biber,
  • Karabiber,
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağı,
  • 2 su bardağı su (eti haşlamak için).

Patlıcanları Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağı.
Etli Patlıcanlı Maklube Yapılışı

Pirinci ılık ve tuzlu su da 30 dakika bekletelim.

Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak şekilde dilimleyelim ve tuzlu su da bekletelim.

İnce ince doğradığımız soğanı, etleri, kırmızı biberi, karabiberi ve tuzu düdüklü tencereye alıp biraz kavuralım.

Üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte düdüklü tencerede 20 dakika haşlayalım.

Etin suyunu bir kaba süzelim. (etlerin aşırı yumuşak olması gerekmez pilavla da pişecekler)

Patlıcanları hafif sıkıp kurutalım ve kızgın sıvı yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alalım.

Tencereye sıvı yağı ve pirinçleri koyup 5 dakika kavuralım.

Düz ve derin bir tencereye önce haşladığımız etleri yayalım.

Sonra etlerin üzerine kavurduğumuz pirincin yarısını döküp yayalım.

Pirincin üzerine kızarttığımız patlıcanları yerleştirelim.

Patlıcanın üzerine kalan pirinci döküp yayalım ve kaşıkla üzerine bastıralım.

Üzerine 3,5 su bardağı sıcak suyu veya et suyunu dikkatle dökelim.

Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Daha sonra tencerenin ağzına kağıt havlu koyup 20 dakika demlendirelim.

Servis tabağını pilavın üzerine bastırarak yerleştirelim ve tencere ile ters çevirelim.

Tencereyi almadan 10 dakika bu şekilde bekletelim.

10 dakika sonunda tencereyi alalım ve maklubeyi yoğurt ya da cacık eşliğinde servis yapalım.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top