Pudingli Milföy

puddingli-milfoy-500x333

Malzemeler

  • 1 Paket Hazir Milföy Hamuru
  • 1 Paket Vanilyalı Puding
  • Süt
  • Şeker
  • Kuru Üzüm

Yapılışı

İlk olarak vanilyalı puddingi hazırlıyoruz. (Paketin arkasındaki yapılışa göre)
Ben 500ml soğuk süte toz puddingi ilave ettim birazda şeker ilavesi yaptım. Kaynayıp koyu bir kıvam aldıktan sonra soğutuyoruz.

Bir yandan milföyi tezgaha açıyoruz ve soğumuş olan pudingi milföyün üzerine döküyoruz. Kenarlarında 2cm kadar boşluk bırakıyoruz sararken taşmaması gerekiyor.
En son kuru üzümleri de üzerine serpip rulo şeklinde sarıyoruz. (kısa tarafindan başlayarak).

Keserken tırtıklı bıçak yerine düz bıçak tercih edilmeli.

Yaklaşık iki parmak kalınlığında kestiğimiz parçaları yanmaz kağıt serdiğimiz tepsiye dizip şekil alması için hafifçe üzerine bastırıyoruz.

200° derecede önceden ısıtılmış fırına üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Pudra şekeri isteğe göre serpiştirilebilir.

Puding yerine kendi muhallebi tarifinizi de uygulayabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top