MODA

Yaz Aylarında Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılmalı?

yaz-aylarinda-kiyafet-secimi-nasil-olmalidir

Günlük hayatta ne giyeceğimize karar vermek oldukça zaman almaktadır. Kadınlar kadar erkeklerde ne giyeceklerini uzun süre düşünmektedir. Aile yemeklerinde, buluşmalar da, ofiste ne giyeceğinize karar vermek oldukça zordur. Kıyafet alırken bunların hepsini göz onunda bulundurmak gerekir. Her zaman aynı çeşit kıyafetler satın almak yerine farklı çeşitler de kıyafetlere yönelmeliyiz. Aynı zaman da kıyafet alırken kombin yapılarak alınmalıdır. Çünkü daha sonra kombin yapmak oldukça zor olabilir. Alakasız aldığınız bir pantolon ve bluzu kombin yapmanız mümkün olamamaktadır. Kış aylarında koyu ve şık kıyafetler ile günü kurtarmak oldukça kolaydır. Kışın giydiğiniz bir manto ile kimi zaman şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Fakat yaz aylarında durum böyle değildir. Yaz aylarında kıyafet seçimi ayrı bir özen gerektirmektedir.

Yaz Aylarında Kıyafet Nasıl Seçilmelidir?

  1. Yaz aylarında kıyafet seçerken dikkat edilmesi gereken yaz şıklığını yakalayabilmektir.
  2. Yaz şıklığını yakalayabilmenin yolu doğru kombin ve kıyafetlerden geçmektedir. Doğru kombin yapmak için yaz aylarında moda olan renkleri takip ederek işe başlayabilirsiniz.
  3. Yaz aylarında doğru kıyafet seçmek için ilk adım doğru rengi yakalayabilmektir. Yaz aylarında özellikle gün içinde koyu renkler girmekten kaçınmak gerekmektedir. Koyu renkler güneş ışınlarını çok kolay çekebildikleri için oldukça bunaltıcı olacaktır. Bu nedenle güneş ışınlarını çekmeyecek açık renkleri tercih etmek gerekir.
  4. Seçilecek renkler son zamanlarda oldukça moda olan nar çiçeği ve krem renkleri tercih edilebilir. Nar çiçeği bir elbise ile oldukça şık ve rahat olabilirsiniz.
  5. Yaz aylarında kıyafet seçimi yaparken tek renk elbiseler seçilebileceği gibi ayrı ayrı kombinlerde yapabilmek mümkündür. Bir bluz ve pantolanla şıklık yakalanacağı gibi, bluz ve etekle de bir şıklık yakalayabilirsiniz.

 

  1. Yaz aylarında kıyafet seçimi kadar ayakkabı seçimi de oldukça önemlidir. Yaz aylarında kalın deriden yapılmış ayakkabılar asla tercih edilmemelidir. Özellikle açık renk ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayakkabının açık renk olmasının yanı sıra üstü açık bir babet ya da sandalet olması ayaklarınızın bunalmasını önleyecektir. Kapalı bir ayakkabı tercih edilecek ise nefes alan gözeneklere sahip bir ayakkabı kullanılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir