MODA

Ayakkabılar, tokalarla renklenecek

Ayakkabı düşkünlerine müjde! Yeni yılda eğlenceli bir trend alarmı, ayakkabı tokaları! Birden fazla çeşit klips alarak aynı ayakkabıdan 10 farklı çeşit daha kazanabilirsiniz.

Ayakkab%C4%B1lar,+tokalarla+renklenecek

Senem ECE

İster çiçekli isterseniz parlak taşlı olabilir. Gardırobunuzdaki kıyafetlere ve çantalarınıza göre çeşitliliği arttırabilirsiniz. Ayakkabının üstüne, arkasına, yan tarafına rahatlıkla geçirebildiğiniz klipslerle, eskiden aldığınız ama yıpranmamış ayakkabınızdan da bıkmış olmazsınız. Ayakkabılarınıza farklı, özel bir hava kazandırabilirsiniz.

17. ve 18. yüzyıllarda sık sık kullanılmış olan ayakkabı tokaları o yıllar daha bir değerli ve unisex kullanılırmış. Zaten o dönem Rokoko dönemi diye adlandırılır. Erkek giyimi de kadın giyimi kadar süslemeli. Klasizm dönemine kadar hem kadın hem erkek giyiminde dantel ve kurdelenin yoğun olduğu kadar ayakkabı tokası da epey yer alıyor. Abartı süslemeler ve değerli taşlarla kaplı tokalar adeta prestij timsali. Yani bir bakıma ayakkabı mücevheri…

Neyse ki günümüzde bütçeye zarar vermeyen türden pratik bir trend ayakkabı tokaları. Kolayca açılıp kapanabilen klipslerin bir çiftini 10 liraya bulabiliyorsunuz internetten. Tokanın ana hattını oluşturan yani ayakkabıya geçirilen kısmı olan klipsten aldığınız sürece evde kendiniz bile yapabilirsiniz. Kurdele, boncuk, parıltılı taşlar, hasır ip gibi malzemeler kullanarak klipse yapıştırdığınız ya da diktiğiniz zaman bu muhteşem tokayı hangi ayakkabınıza ve neresine takacağınızı düşünmeye başlarsınız bile.

Bu tokaları kullanmak biraz da hayal gücünüze kalmış. İstediğiniz zaman takıp çıkarma fikri bile müthiş özgürlük hissi veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir