MODA

2015 jean trendleri

2015 kot modası

2015 yılı jean açısından oldukça sıradışı bir yıl olacak!Gerek moda haftalarında öne çıkan parçalar,gerekse trend belirleyen tasarımcıların yorumları,2015 yılında kış,ilkbahar ve yaz dahil  tüm sezonlarda,kot modasının baştan aşağı değişeceğini gösteriyor.

2015 yılı jean modasında bizleri bekleyen akımlar neler?

İndigo denim

Amerikalı kovboyların jean tasarımları için kullanılan ortak isim olan indigo denim,2015 kot modasında hakim tema olacak.Kesimler nasıl olursa olsun,kovboy ve çöl esintileri 2015 jean modasında ön plana çıkacak.Süet dirsek yamaları,deri yakalar,yıpranmış dizler,cowgirl olmak isteyen kadınlara asi bir hava katacak.Zımba detay;şort,pantolon ve gömleklerde sıkça karşımıza çıkacak.

Boyfriend ve mom jeans denimler

Son yıllarda jean modasında tartışmasız ‘’number one’olan skinny denim jeanler popülerliğini kaybediyor.Skinny jean modası yerini boyfriend ve mom jeans (anne jeani) kesimlere bırakıyor.Skinny denimlerde ön planda olan şıklık ve çekicilik temalarının yerini rahatlık ve özgürlük esintileri alıyor diyebiliriz.Özetle rahat ve bol kesimler 2015 jean modasında trend olacak.Bununla birlikte,bir tahminimi sizlerle paylaşayım;Skinny denim jeanler hayatımıza o kadar girdi ki,bu akımın bir çırpıda değişeceğini ve hemen out olacağını düşünmüyorum.

Yüksek bel jean

2015 kot modasında,düşük bel kesimler,özellikle 90’ lıyılların çizgilerini taşıyan yüksek bel kesimlere tahtını devrediyor.Bir diğer trend ise 70’li yılların yüksek bel İspanyol paça kesimleri olacak.Zaten kot modasında yerini istikrarlı şekilde koruyan 70’ lerin jean modası,2014 yılında da öne çıkan trendler arasındaydı…Yüksek bel/bol paça denimler,asalet ve hareketliliği bir arada arayan orta yaş kadınların tercihi olacak gibi görünüyor.

Örgü kotlar

Tüm jean pantolonlarda ve jean salopetlerde örgü akımını sıkça göreceğiz.Shift elbise olarak bilinen ve dizin üzerinde biten tek parçalar da örgü jean trendinden nasibini alacak.2015 yılı jean modasında kesin trend olması beklenen örgü kot ve elbiseler,şık ve rahat olmak isteyen genç kızların ve orta yaş kadınların favorisi olacak.

Not;Diğer modellerin aksine,skinny ,örgü kot modasında trend olan kesim.

Baskılı jean

Israrla jean modasında trend yapılmak istenen ama bir türlü beklenen başarıyı elde edemeyen Baskılı kotlar,2015 jean modasında  nihayet muradına erecek! Edindiğim bilgilere göre,Türkiye ve dünyada kot trendlerini belirleyen markalar,2015 yılı için yüksek miktarlarda baskılı kot kumaşı siparişi vermişler ve yoğun olarak baskılı parçalar çalışacaklar.

Yırtık jean

2014 jean modasında trend olacağını bağıra-bağıra söylediğim(ve haklı çıktığımJ)yırtık kot modası 2015 yılında da aynı hızla devam edecek.Kesimler değişse de,yırtık kotlar sokak modasında trend olmaya devam edecek.

Denim on denim

2015 jean trendlerinden birisi de denim on denim…Yani jean parçaları jean gömlek ile kombinlemek.90’ ların trend jean akımlarından olan ‘’denim on denim’’ 2015 ilkbahar /yaz jean modasında ön plana çıkacak.

2015 yılında giydiğiniz jean ile trendy görünmek istiyorsanız,şu tüyolar da aklınızda bulunsun;

*Renkli kot modası 2014 yılında bitti…Yaptıkları hizmet için teşekkür edip,onlarla 2015 yılında vedalaşın J

*Yukarıdaki trendleri takip edin ama,özellikle jean modası başta olmak üzere hemen tüm alanlarda mash-up esintilerin hakim olduğunu unutmayın.Mash-up özetle,tüm akımların bir arada kullanıldığı moda akımıdır.Yani,’’ortaya karışık’’tarzı kendinize yakıştırmayı bilirseniz,trendy olursunuz J

*Hasta derecede bir skinny fanıysanız ve diğer hiçbir denimi kendinize yakıştıramıyorsanız;takı,ayakkabı,t-shirt kombinleriyle bu hastalığınızı gizleyebilirsiniz.Örneğin;Etnik esintiler taşıyan,gizemli sembollerle bezenmiş bol kesim indigo t-shirt ile kombinleyeceğiniz skinny jean, hem hastalığınıza iyi gelir,hem trendy görünürsünüz 😉

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir