MANŞET

TUSKON’un Ankara Şubelerine ‘Makul Şüphe’ Gerekçesi İle Arama Yapıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talebi Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile KUSKON’un Ankara’daki şubelerinde arama yapıldı.

TUSKON'un Ankara Şubelerine 'Makul Şüphe' Gerekzçesi İle Arama Yapıldı
 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talebi Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile Türkiyeİşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) bağlı Ankara’daki şubelerinde arama yapıldı. Makul şüphe üzerine yapılan aramada dosya hakkında kısıtlılık kararı verildi.

İŞ ADAMLARI ŞÜPHELİ GÖSTERİLDİ

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’nun talebi üzerine Ankara 3. Sulh Ceza Hakimi Ali Ramazan Bilgisiçok’un kararı ile TUSKON’a bağlı Ankara’daki Anadolu İşadamları Federasyonu, Başkent İşadamları Derneği, Hür Sanayiciler ve İşadamları Derneği, Aktif İşadamları Derneği, Ankara İşadamları ve Sanayiciler Derneği ve Sivil Toplum Akademisi’nde arama yapıldı. Kararda 4 kişi de şüpheli olarak gösterildi. Arama kararında suç delillerinin elde edileceği hususunda makul şüphenin bulunduğu ileri sürüldü.

AVUKATLARA DOSYAYA ERİŞİM YASAĞI GETİRİLDİ

Ayrıca dosyanın içeriğinin incelenmesinin ve belgelerden örnek alınmasının soruşturmanın amacını tehlikeye düşüreceği iddiası ile kısıtlılık kararı verildi. Karara yedi gün içerisinde Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nde itiraz hakkı bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir