İLİŞKİLER

Yataklarını ayıran çiftler mutlu oluyor

yataklarini_ayiran_ciftler_mutlu_oluyor-0

Yapılan yeni bir araştırma ilginç bir veriyi ortaya çıkardı. Klinik Psikolog ve Davranış Bilimci Wendy Troxel’ın çalışmasına göre; çoğu çiftin ortak yatak paylaşımı uyku kalitesini olumsuz etkiliyor.Troxel, Pittsburgh Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada kötü uyku arkadaşı olan çiftlerin negatif etkilerinin ilişkilerini de kötü etkilediğini ortaya koydu.

İlişkideki olumsuzluk uyku kalitesini de etkiliyor

İlişkideki dengesizliklerin kadın ve erkek üzerindeki uyku düzenini etkilediğini belirten uzmanlar bir erkek için uykusuz geçen gecenin evlilik sorunlarına yol açtığını belirledi.Kadınlar üzerinde ise bu durum erkeklerinkinden çok daha farklı. Kadınlar; evlilik sorunları yüzünden uyku sorunu yaşıyor.Birlikte uyuyamama sorunu yaşayan çiftlerde bu sorunlar bir kısır döngüye girerek problemli ilişkilere neden oluyor.

Bir ankete görey ise ayrı yataklarda yatan 60 çiftin evliliklerinde daha mutlu oldukları gözlendi. Ayrı uyuyan çiftler horlama, yatak çekişmeleri, çiftlerden birinin geç saatlere kadar çalışması veya kitap okuma gibi sorunlarla karşılaşmadıkları belirlendi .Ayrıca ayrı uyuyan çifler evliliklerinin olumlu yönde etkilendiğini ve bozulan ilişkilerinin iyileştiğini de ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir