İLİŞKİLER

Kendinle barışık olman için 8 öneri

kendinle_barışık_olmak_06be343d-d567-4c31-a908-e190627867d8

Kendinle barışık olmak

Kendini sevmemek duygusunu yaşayan insanlar sürekli olarak kendilerini eksik,zayıf veya suçlu bulurlar…

Oysa,pozitif düşünce mutlu ve sağlıklı bir yaşamın temelidir…”Polyanna olun.” demiyorum ama, bir parça olumlu yaklaşımın zararı yok, aksine bir sürü yaraları var.Kendini sevmene,kendinle barışık olmana yardımcı olacak kolay bir liste hazırladım.Eğer ”bende böyleyim ne yapalım!” demek istiyorsan,bu öneriler tam senlik!

1-Kendine kızmayı bırak: Kendine olur olmaz nedenler üretip kızıyorsan, bir an önce bu alışkanlığını terk etmeni öneririm. Tabi ki kendimizi eleştirmeliyiz. Ama eleştiriden sonra, eleştirdiğimiz konularda harekete geçip, konuyu kapatmalıyız.Kendimize kızmak ise farklı bir konu… Önemli olan, harekete geçmek,kızdığımız şeyi yapmamak ve kendimize ‘’aferin’’diyebilmek.

2-Hem ruhunu, hem bedenini okşa: Evet yanlış okumadın!Banyoda kendine dokun, aynanın karşısında kendine dokun..Özetle uygun olan her yerde bu güzel kadını sev…Bedeni ve ruhu böyle güzel bir insan sence de dokunulmayı ve sevilmeyi hak etmiyor mu?

3-Alarmı kapat: Hep bir teyakkuz halin varsa, her tehlike için bir alarm kurduysan, bunların hepsini kapat. Olası tehlikeler için elbette önlemlerini al ama hayatının akışında olan her şey içinde bir alarm kurma.

4-Gücüne inan:Çok şey değiştirmedin mi hayatında? Hiç mi bir zorluğun üstesinden tek başına gelmedin? Biliyorum çok örneğin var. Ama diyelim ki bu tür başarıların yok.Belkide şimdiye kadar gücüne hiç inanmadığın için böyle bir başarı hikayen olmadı..Artık bu kısır döngüyü kır!Şimdiye kadar inanmadın gücüne ve bir kazanımın olmadı.Gücüne inanıp başaramadığın bir şey olsa bile kaybedecek bir şeyin yok yani…

5-Geçmişi unut:Geçmişte ne yaşadıysan yaşadın. Aldatıldın, kandırıldın, sevilmedin… Ne yapalım yani, oturup ağlayalım mı? Geçmişin üzerine kalıııın bir sünger çek ve her şeye yeniden başla. Ağlamanın kimseye bir faydası yok !

6-Arada, Robinson olmayı seç: Eş, dost, arkadaş, akraba tamam da, bazen kendinden alacağın enerjiyi kimsede bulamazsın. Güzel bir film, yalnız kalacağın iki günlük hafta sonu kaçamağı, ruhunu dinlendirecek bir konser… Bu anlar kendine olumlu enerji vereceğin eşsiz anlar. Yalnız olma ama yalnız kal bazen.

7-Egzersiz yap:Her gün yapacağın 20-30 dakika egzersiz kendini iyi hissettirecektir…Mutluluk hormonu salgılaman, daha güzel görünüp kendini sevmen, bir şeyleri başardığını görüp gücüne inanman… O kadar çok yararı var ki…

8-Kendini ödüllendir: Sorun sadece sende değil, biz millet olarak böyleyiz. Olumsuzu hemen eleştiririz de, olumlu için bir teşekkürü, ufak bir ödülü çok görürüz. Gel bunu değiştirelim! Kendince güzel yaptığın ne varsa ödüllendir.Kendine başardığın şeyler için iltifatlarda bulun. Bu tür küçük jestler, daha güzel şeyler yapman için seni motive edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir