İLİŞKİLER

Düğün davetiyeniz nasıl olmalı

Dugun-davetiyeniz-nasil-olmali-642x320

Davetiye Seçimi Önerileri

Düğün hazırlıklarının tatlı telaşlarından bir tanesi de seçimidir. Evlenecek çiftlerin, ortak zevk ve ortak kararlarıyla seçilen davetiyeler, düğüne davetli olan misafirlere düğün mekanının adresi, düğün tarihi ve saati (nikah, düğünde olacak ise nikah saati) ve iletişim için adres ve telefon numaraları bulunan şık bir şekilde tasarlanmış olan davetiyelerdir. En özel gününüzü paylaşmak istediğiniz misafirlerinizi davet etmek için kullanılır.

Davetiye Seçerken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

İlk olarak davetiye gönderilecek kişilerin bir listesini hazırlamalısınız. Bu hem düğün davetiyesi için ne kadar bütçe ayıracağınızı görmenize yardımcı olur hem de düğün telaşında davet etmek istediğiniz kişilere davetiye göndermeyi unutmanızı engellemiş olur. Bunun için davetlilerinizin listesini hazırlamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bu konu da dikkat edilecek bir diğer husus da davetiyeyi kişi başına göndermeyip bir aile için bir tane davetiye göndermeniz yeterli olacağından davetiye sayısı konusunda dikkat etmeniz gereklidir.

Olası bir aksiliğe karşı fazladan 15 – 20 tane davetiye bastırmanız da fayda olacaktır.

Genel olarak davetiyelerde beyaz ya da krem renklerin hakim olduğunu görmüşsünüzdür. Sizde davetiye seçerken beyaz ya da krem renkleri seçmeye özen gösterin.

Davetiyenizde olmasını istediğiniz metni düğün telaşı başlamadan önce seçerseniz bu sizi çok rahatlatacaktır. İçten ve samimi bir metin hazırlamaya özen gösterin. En son davetiye tamamlanıp elinize geçtiğinde özel bir inceleme yaparak imla hatalarını kontrol edin.

Davetiye üzerine yazılan davetli isimleri ise aslında davetiye kadar önemlidir. Özensiz bir şekilde gelişigüzel yazmak yerine daha titiz bir yazı ile yazarsanız davetlilerin özel olduğunu hissettirebilirsiniz. Bunun için kaligrafi kalemi kullanmanız sizi kurtaracaktır.

Davetiye Çeşitleri;

  • İlginç davetiyeler
  • Klasik davetiyeler
  • Ahşap davetiyeler
  • Yapboz davetiyeler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir