İLİŞKİLER

Boşanmanın başlıca nedenleri nedir?

Bosanmanin-baslica-nedenleri-nedir-642x320

Son yıllarda boşanma oranlarında hızlı bir artış yaşanmaktadır. Günümüzde yeni evlenen birçok çift kısa sürede boşanma kararı almakta ve ilişkilerini bitirmekteler. Tabi, uzun yıllardır birlikte olan ve evliliklerinin ilk üç ayında boşanan çiftlerin oranında da hızlı bir artış yaşanmıştır. Bu durumun en büyük nedeni, eşlerin birbirlerine karşı güven eksiklikleri ve karşılıklı saygılarının azalmasıdır.

Peki, boşamanın başlıca nedenleri nelerdir?

  1. Parasal durumlar ve buna bağlı olarak cinsel hayatta yaşanan isteksizlikler, eşlerin boşanma nedenlerinin başında gelmektedir. Boşanmaların en ciddi sebepleri arasında yer alan maddi sorunlar, çiftlerin aralarındaki saygıyı da bitirir ve huzursuzluğu beraberinde getirir.
  2. İletişim eksikliği, boşanan çiftler arasında yaygın sebeplerden bir diğeridir. Özellikle cinsel hayatlarında iletişim eksikliği olan çiftler kısa sürede evliliklerini sonlandırabilmektedirler.
  3. Aldatma, her zaman en başlıca boşanma nedenidir. Kadınların veya erkeklerin eşlerini aldatması, özellikle son yıllarda herkesin sosyal medyaya ilgisinin artmasıyla doğru orantılı olarak artış göstermiştir. Sanal ortamda yaşanan gizli aşklar, evliliklerin sonunu getirmektedir.
  4. Biri ile sırf zengin olduğu için evlenmek, hızlı bir boşanmayı da beraberinde getirir.
  5. Kendi çıkarlarını gözeten ve birçok konuda farklı zevklere sahip evli çiftler de kısa sürede boşanma kararı alabilmektedir.
  6. Bir çift çocuk sahibi olduktan sonra cinsel hayatlarını geri plana atıyorsa, ardından büyük sorunlar ortaya çıkabilir.
  7. Evlendikten sonra başka bir kimliğe bürünmek, eşlerin boşanma kararı almasına neden olabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir