GÜZELLİK

Sarımsak Saça Nasıl Sürülür

Sarımsak-Saça-Nasıl-Sürülür

Sarımsağın son derece faydalı bir bitki olduğu, doğal antibiyotik olarak adlandırıldığı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği hemen herkes tarafından biliniyor. Sarımsağın saçlar için de son derece yararlı olduğu, hatta dökülen saçların yerine yeni saçların çıkmasında hayli etkili olduğu da bilindiğinden, sarımsak özlü şampuanlar, saç bakım maskeleri, sarımsak yağları çok fazla rağbet görüyor. Saça sarımsak sürme de çok başvurulan yöntemlerden birisi. Sarımsağın saça faydaları, saç çıkarıcı etkisi ile daha da öne çıkmış oluyor.

Saça sarımsak sürme işleminin de kendine göre püf noktaları var kuşkusuz.Sarımsak saça nasıl sürülür diyorsanız hemen uygulamaya geçelim.

  • 4-5 diş sarımsağı, kabuklarını soyduktan sonra havanda dövün.
  • Ezdiğiniz sarımsakları, suyuyla birlikte saç diplerinize masaj yaparak yedirin.
  • Masajı, daha etkili olması açısından dairesel hareketlerle uygulayın.
  • Sarımsağı saç diplerinize iyice yedirdikten sonra, zeytinyağıyla tekrar masaj yapın.
  • Masaj sonunda saçlarınızı havlu ile sarın ve bu şekilde en az 45 dakika, en fazla 2 saat bekleyin.
  • Bekleme süresinde ilk yarım saat dolunca havlu yahut boneyi çıkarın ve saçlarınıza yeniden masaj yapın, ardından yeniden havluya sarın.
  • Bekleme süresi dolduğunda saçlarınızı şampuanlayın ve gerekirse şampuanlama işlemini tekrarlayın.
  • Saçlarınızı yıkadığınız suyun çok sıcak olmamasına özen gösterin.

Bu işlemi haftada 1 kez uyguladığınızda, saç köklerinizin uyarıldığını, saç dökülmesinin durduğunu hatta yeni saçların çıkmaya başladığını, saçlarınızın daha güçlü ve kalın telli olduklarını fark edeceksiniz.

Sarımsakla Saç Bakımı
Sarımsağın saça faydaları hayli fazladır. Eğer saç kökleri ve saç hücrelerinin doğal işleyişi ile ilintili bir sağlık sorunu yoksa, dış koşullar bağlı saç dökülmelerinde en net ve yaygın çözümlerden birisi sarımsaktır. Sarımsak, saç köklerini uyararak kan akışını hızlandırır ve bu suretle dökülen saç tellerinin yerine yenilerinin gelmesini sağlar. Saç tellerine parlaklık da veren sarımsak, bu özelliklerinden ötürü piyasadaki pek çok şampuanın formülünde yerini alır. Hatta etken maddesi sarımsak olan, formülasyonunda yoğun oranda sarımsak etken maddesi bulunan şampuanlar çok ilgi görmekte ve çok satılmaktadırlar.

Sarımsağın saç kökleri üzerinde etkili olabilmesi için, kendisinden, bıçak değdirilmeden; ezerek, yahut havanda döverek istifade edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir