GÜZELLİK

Saç Kırıklarına Evde Çözüm

Saç-Kırıklarına-Evde-Çözüm1-1024x682

Yaşayan her şeyin olduğu gibi saçların da bir ömrü vardır. Saç telleri de zaman zaman yıpranır, solgunlaşır, matlaşır, kopar ve dökülür. Çoğu kez de kırılır. Saç uçlarındaki çatallaşmalarla kendini gösteren saç kırıkları, bakımsız ve kötü bir görüntü oluşturur. Saç kırıklarını tedavi eden bir formül ne yazık ki yoktur. Kırık saç uçlarını kremlerle, losyonlarla, özel karışımlarla, serumlarla, maskelerle onaramazsınız. Bu tür bakımlar sadece yeni kırıkların oluşumunu önler. Saç kırıklarından kurtulabilmenin tek çözümü onları kestirmektir. Kırık oluşumunu başlamadan engellemek için sık sık boya yaptırmaktan kaçının, maşa, düzleştirici, fön makinesi kullanımını en aza indirgeyin ve bu cihazları kullanmadan önce saça nem veren ve kurumasını önleyen koruyucu spreylerden kullanın. Saçlarınızı banyodan çıkar çıkmaz tarak yahut fırçayla taramayın. Saçların ıslakken taramak, onların kırılmasına sebep olur.

Saçlarınızı havluyla sert şekilde ovalayarak kurulamayın. Havluya sarın ve suyun yavaş yavaş emilmesini bekleyin. Saçlarınızı ipek bir fular gibi düşünün. Bilin ki sert hareketler ve darbeler saçlarınızın hırpalanmasına, yıpranmasına ve kırılmasına yol açar. Metal saç tokaları, sivri dişli toka ve taraklar, lastikler, çok sıkı yapılan at kuyruğu ve topuzlar da saçları döker, hırpalar ve kırar.

Saç Kırıklarına Evde Çözüm
Saç kırıklarını kesmek, saçı kısaltmak değil, sadece oluşan hasarlı bölgeyi sağlıklı saçtan uzaklaştırmaktır. Saç kırıklarını aldırmak, daha sağlıklı bir uzama sağlar. En iyi saç bakımının, belirli periyotlarla yaptırılacak olan saç kesimi olduğunu söyleyen uzmanlar, saçların bu şekilde daha hızlı ve kolay uzadığında da hemfikir.

Saç kırıklarını evde kendiniz de kesebilirsiniz. Saçlarınızı tepede tokayla tutturun. Sonra tutam tutam ayırarak bol ışık altında saç makası yardımıyla kırık kısımları kesin. Bunun için özel olarak tasarlanmış saç makaslarını kullanın. İnce uçlarıyla kesim işlemini rahat yapmanızı sağlayan bu makasların dışında başka makas kullanmayın. Kağıt, kumaş ve benzeri materyali kesmek için üretilen makaslar, saç kırıklarını tam anlamıyla temizleyemeyeceği gibi, bir de üstüne üstlük daha da fazla kırık oluşumuna sebep olur.

Saç Kırıkları İçin Doğal Maske

  • 4 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı balı

Hazırlanışı: Tüm malzemeler bir kap içinde iyice karıştırın ve saçlarınızı tutam tutam ayırarak kırık bölgelere sürün. Maskeyi tüm saça uyguladıktan sonra saçlarınızı bone ile sarın. 45 dakika bekleyin ve şampuanla maskeyi arıtın. Karışımı haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Bir başka reçete ise şöyle:

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı badem yağı
  • 2 yemek kaşığı avokado yağı

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kap içinde, ocakta hafifçe ısıtın ve saç dipleri de dahil olmak üzere tüm saçınıza uygulayın. Daha sonra saçlarınıza bir havlu sararak bu şekilde yatın. Maske en az 6 saat saçınızda kalmalıdır. Sabah kalktığınızda saçlarınızı bol şampuanla yıkayın. Bu karışım, saçlarınızın kendisini yenilemesini hızlandıracak, saçlarınızı yumuşatacak ve hacim sağlayacaktır. Maskeyi haftada 1 kez yineleyin.

Saç Kırıkları Nasıl Gider
Saç kırıklarını onardığı söylenen serumlar vardır.

Down Under Natural’s  Argan Oil saç bakım serumu, Kerastase Fibre-Architecte çift fazlı serum, Pantene kırık saç uçlarını onarıcı serum, Loreal Elseve yıpranma karşıtı maske gibi ürünlerin saç ucu kırıklarını doldurarak pürüzsüz hale getirdiği,  beslediği ve onardığını iddia eden eden saç uzmanları bu tip ürünleri de kurtarıcı olarak tavsiye ediyor. Ama az önce de belirttiğimiz gibi, saç kırıklarından en iyi kurtulma yöntemi onları kestirmektir. Kuaförünüzden, saçlarınızın boyunu fazla kısaltmadan sadece kırık bölümlerini almasını isteyebilirsiniz.

Saç kırıklarına sebep olan faktörlerden uzak durup, saçlara düzenli olarak bakım maskesi uygulamak, kırık oluşumunu engelleyecek ve siz kırılan saçlarınıza ne yapacağınızı kara kara düşünmek zorunda kalmayacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir