GÜZELLİK

Saç Kırıkları İçin Doğal Çözümler

sac_kirikleri_icin_dogal_cozumlar1

Saç kırıkları birçok kadının korkulu rüyasıdır. Kimyasal uygulamalar, kullanılan yanlış ürünler, çok sık ısıl işlem uygulama kırıkların başlıca sebebi olmakla birlikte pek çok durumda bu problem kalıtsal, yani atalardan alınmış bir özelliktir. Bazı saçlar çok ince telli ve dolayısıyla kırılmaya çok yatkındır. Bazı doğuştan şanslı saçlar ise her türlü kötü uygulamaya rağmen hala sağlıklıdır. O yüzden başkalarına bakarak benim saçlarım neden öyle değil, ne kullanıyor acaba? demek yanlıştır. Sağlıklı saçın kaynağı her zaman kullanılan ürünler değildir.

Ama bu demek değildir ki saçınız nasılsa o şekilde kabullenin ve bir şey yapmayın. Elbette saçlarınızın daha bakımlı görünmesi, kırıkların oluşmaması için yapabileceğiniz şeyler var. En son vereceğim maske tavsiyesinden önce genel olarak dikkat etmeniz gereken şeylere değineceğim. Çünkü saçınıza iyi davranmazsanız sonrasında ne yaparsanız yapın işe yaramaz.

Öncelikle kırıklara neden olan şeyleri bilin ve onlardan uzak durun. Güneşi çok seviyoruz ama güneş ışınlarının zararlarının da bilincindeyiz. Özellikle tatilde uzun süre güneşe maruz kalan saçlar zayıflar ve kırılır. Bu nedenle güneşe çıkarken uygun bir şapka takmanızda fayda var.

Saçlarınızı ince aralıklı taraklarla taramak da saçınıza zarar veren bir başka etkendir. Saçınızı olabildiğince kalın aralıklı taraklarla tarayın.

Bugüne kadar aklınıza gelmemiş olabilir ama bir başka saç düşmanı da lastik tokaların birleşme yerlerindeki metal parçalardır. Bu parçalar da kırıklara neden olur. O nedenle birleşim yeri olmayan lastik tokalar tercih etmelisiniz.

Saçlarınızı gerek olmadıkça fön, maşa gibi ısı kaynaklı şekillendiricilerin eline bırakmayın.

6-8 haftada bir kuaförünüze kırıklarınızı aldırın, bunu aksatmayın.

Şimdi gelelim kırıklarınızla mücadele etmek için evde nasıl doğal maskeler yapabileceğinize.

İlk maskemizde ihtiyacımız olan şeyler; 1 avokado, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Avokadoyu ezin, yumurtayı çırpın. Tüm malzemeyi karıştırın ve saçınızın tamamına uygulayın. Streç filmle sarıp 20 dk bekletin ve ardından her zaman kullandığınız şampuanla yıkayın.

İkinci maskemizde ise balık yağı, lavanta yağı ve hindistan cevizi yağı kullanacağız.

4 kapsül balık yağı, 1 tatlı kaşığı lavanta yağı ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını kalın tabanlı bir sos tenceresinde 2-3 dk. ısıtın. Ardından geniş bir kasenin içine alın. Saç uçlarınızı hazırladığınız yağ karışımının içine koyup masaj yaparak yedirin. Saç diplerinize değmemesine dikkat edin. Streç filmle sarıp 40 dk. bekletin. Aardından şampuanınızla 2 kere şampuanlayarak yıkayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir