GÜZELLİK

Pürüzsüz Bacaklar İçin Ne Yapmalı

puruzsuz-bacaklar-sahip-olmak-icin-ne-yapmali-66365

Tüylerinden tam arındırılmamış, tıraş sebebiyle tahriş olmuş, selülitli, varisli, kırmızı lekelerle dolu, pürüzlü, pütürlü, mor, batık problemi, ve buna benzer cilt hatalarıyla dolu olan bacaklar kötü bir görüntü arz eder ve can sıkar. Güzellik genel bir bütündür ve bedenin her bölgesi itinalı ve kapsamlı bakım ister. Bacaklarınızdaki pürüzlü ve hatalı görüntüden rahatsızsanız yazımızı okumakla işe başlayabilirsiniz.Pürüzsüz bacaklar için ne yapmalı, pürüzsüz bacaklar için ne yapmalı, bacaklar nasıl pürüzsüz olur gibi sorularınıza cevap verelim dilerseniz ve ilkin pürüzsüz bacaklar için ne yapmak gerektiğine değinelim…

Pürüzsüz bacaklar için bir yöntem de peelingtir. Bacaklara peeling uygulamak, ölü deriyi soyup alacak ve bacaklarınızdaki üzeri örtülmüş olan doğal ışıltıyı yeniden gün ışığına kavuşturacaktır.

The Body Shop’un Chocomania’sı, Caudalie’nin Divine Scrub’ı ve Bath & Body Works’ün Rome Honeysuckle Amore’si hoş kokulu ve etkili formülleriyle bacaklarınıza yumuşak ve pürüzsüz bir peeling dokunuşu yapacaktır.

Ayrıca geleneksel bir yöntem olan kese de yine cilt yüzeyindeki ölü deri tabakasını sıyırıp atacağından bacaklarınızda pürüzsüz bir doku sağlamanıza yardımcı olur. Ayda 1 kez muhakkak hamama giderek keselenmek, sadece bacaklarınızda değil, tüm vücudunuzda pürüzsüz bir görünüm oluşturur.

Pürüzsüz Bacaklar İçin 8 Öneri

  1. Lazer Epilasyon Yaptırın: İstenmeyen tüylerin bacaklardan arındırılması işlemi çoğu kez problemli olur. Hele ki bu işlemi tıraş bıçağıyla yapıyorsanız, ciltte oluşacak isilik benzeri kırmızı kabarcıklar ve pütürler kötü bir görüntü oluşturur. Teniniz de beyazsa durum daha da vahimleşir. Bu sebeple istenmeyen tüylerinizden kalıcı şekilde arınmanızı sağlayacak neredeyse tek yöntem olan epilasyonu tercih ederek, tüylerin alınırken oluşturduğu kırmızı lekeciklere de elveda demiş olursunuz. Ancak epilasyon sonrası güneşe çıkmamanız gerekeceğinden, bu işlemi kış aylarında yaptırmanız daha doğu olacaktır.
  2. İğneli Epilasyon da Olur: Aslında lazer epilasyondan daha da eski olan iğneli epilasyon, sizi pürüzsüz bacaklara kavuşturur. Ancak iğneli epilasyon biraz ağrılı ve acılı bir işlem olduğu için çok fazla tercih edilmez. Şöyle yapabilirsiniz. Kalın tüyleri lazer epilasyonla, daha ince ve minik tüyleri ise iğneli epilasyonla aldırarak daha etkili ve başarılı neticeler elde edebilirsiniz.
  3. Ağda: Kozmetik teknolojisi ne denli gelişirse gelişsin kadınların en eski ve en klasik tüylerden arınma yöntemi kesinlikle ağdadır. Acılı ve biraz zahmetli olsa da kıl köklerini zayıflattığı ve uzunca bir süre pürüzsüz bacaklarsağladığını da kimse inkar edemez. Ayrıca ağdanın, istenmeyen tüyleri alırken, ölü deri tabakasını da söküp aldığı bir gerçek. Evde kendinizin de kolaylıkla yapacağı bir tüy arıtma yöntemi olan ağda, geçerliliğini asla yitirmeyecek yöntemlerden birisi…
  4. Nemlendirme: Düzenli olarak nemlendirici sürülen bacaklar elbette daha pürüzsüz görünecektir. Ama nemlendirme işlemini ağdadan önce yapmayın. Ağdadan önce nemlendirici sürdüğünüz bacaklarınızın, ağdayı kavraması zorlaşır. Nemlendiricinizi her duş sonrası su kaybeden cildinize tatbik etmeli ve her gece yatmadan evvel yine nemlendirici kullanmalısınız.
  5. Tıraş: Pürüzsüz bacaklara kavuşmanın en sağlıklı yollarından biri değil elbette ama çok mecbur kaldığınızda eğer doğru teknikle uygularsanız tıraş bıçağıyla da pürüzsüz bacaklara sahip olabilirsiniz ama son çare olarak! Tıraştan önce bacaklarınıza mutlaka jel, köpük, sabun tarzı kayganlaştırıcı malzeme sürün ve tıraş bıçağınızı, kılları çıkış yönünün aksi yönde hareket ettirin. Tıraş işlemini yaparken hızlı davranmayın, acele etmeyin ki, bacaklarınızı pürüzsüzleştirmek isterken tam tersi, kesiklerle pürüzlü hale gelmesinler. Steril bir tıraş bıçağı kullanmanız gerektiğini söylememize gerek yok sanırız.
  6. Ilık Su: Bacaklarınızı tıraş ediyorken kullanacağınız su sıcak olmasın. Sıcak su cildin tahriş olmasını hızlandırabilir ve cilde çok fazla nem kaybettirerek kurutabilir. En doğru tercih soğuk su kullanmak olacaktır. Ama eğer dayanamam, üşürüm diyorsanız ılık su da kullanabilirsiniz.
  7. Zeytinyağı Mucizesi: Zeytinyağının ne kadar faydalı ve mucizevi bir yağ olduğunu bilmeyen yoktur. Sadece gıda olarak dahili yolla tüketmenin yanında, cilt bakımında nemlendirici etkisinden faydalanmak üzere sıkça kullanmak da vazgeçilmeziniz olmalı. Bacaklarınıza tıraştan sonra ve yatmadan evvel zeytinyağı ile yapacağınız bir masaj, onları hem şımartacak, hem de bebek teni gibi yumuşacık ve masum bir dokuya kavuşturacaktır.Pürüzsüz bacaklar için zeytinyağı mükemmel bir seçim olabilir. Zeytinyağının doğal olması gerektiğini de hatırlamamıza gerek yok sanırız.
  8. Diğer Tüy Dökücü Yöntemler: Epilatörler ve tüy döken kremler de inepürüzsüz bacaklar için bir tercih olabilir. Ama kesin çözüm vadetmezler. Zor ve sıkışık anlarda imdadınıza koşarlar. Siz yine de imkanınız varsa epilasyon gibi kalıcı yöntemleri kullanarak ve düzenli olarak nemlendirerek, bacaklarınızda ipeksi yumuşaklık ve pürüzsüz görünümü elde edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir