GÜZELLİK

Pratik ve şık: Sadece 3 malzemeyle gece makyajı

3 makyaj malzemesi ile geceye hazırsın.

Günden güne değişen makyaj trendleri arasında hangi ürünü, nasıl ve nerede kullanacağını karıştırıyor musun? Özellikle gece dışarı çıkarken, çekici ve cesur makyajlar yapmak için onlarca makyaj ürünü arasında kayboluyoruz. Zamanla yarıştığımız anlarda, pratik ve şık gece makyajı için yaptığımız önerilerle hem zamandan kazanabilir, hem de gecenin en çekici kızı olabilirsin! Nasıl mı?

Kusursuz görünümlü ten makyajı

Gece makyajının olmazsa olmazı, kusursuz bir ten görünümüdür. Bu sebeple, makyajına cildindeki kusurları kapatıp, ışıl ışıl gözüken bir ten oluşturmakla başlamalısın. Cilt tonuna uygun ve cilde ışıltılı görünüm veren bir fondöteni fırça veya sünger yardımıyla cildinin ortasından başlayarak uygula.

Editörden not: Fondöteninin cildinde daha doğal durması için, süngerini veya fırçanı ıslatarak kullanabilirsin.

Cesur kirpikler

Gece makyajı denilince aklına sadece abartılı göz makyajı gelmesin. Eyeliner çekmeden, far sürmeden, sadece maskara ile göz makyajını tamamlaman mümkün. Bunun için öncelikle kirpiklerini kıvır vemaskaranı dipten yukarı doğru sür. Bizim tavsiyemiz hem üst hem de alt kirpiklerine maskaranı bolca uygulaman. Yoğun hacimli ve uzun kirpiklere sahip olmak için ilk kat kuruduktan sonra, ikinci katı da mutlaka sürmelisin. Eğer kısa kirpiklerin varsa, kirpiklerini nasıl daha dolgun gösterebileceğini bu yazımızdan öğrenebilirsin.

Kırmızı dudaklar

Şık ve cesur makyaj söz konusu olduğunda, kırmızı rujdan bahsetmemek olmaz. Dudaklarını gecenin yıldızı yapmak için, makyajını kırmızı rujunla tamamlamalısın. Rujunu sürmeye, dudaklarını kırmızı bir dudak kalemiyle çerçeveleyerek başlamalısın. Daha sonra dudaklarının ortasından kenarlarına doğru rujunu sür ve makyajını bitir!

İşte bu kadar! Pratik ve şık makyajınla kısa sürede hazırlandın, şimdi gecenin keyfini çıkarma zamanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir