GÜZELLİK

Limonla El Bakımı Nasıl Yapılır

El-ve-tırnak-için-limon-maskesi

Buzdolabınızı açtığınızda limon kalmadığını görünce paniğe kapılanlardan mısınız? Limon hakikaten de cilt sağlığı ve güzelliği hususunda bünyeye hem içerden hem de dışarıdan destek sağlayan; yoğun C vitamini yüklü, antiseptik ve parlatıcı bir narenciye. Parlak sarı rengi de, içeriğindeki yaşam enerjisini doğrular nitelikte. Saçlarda, deride hatta gözlerde parlaklık sağlayan limon; dahili olarak tüketildiğinde de  metabolizmayı canlandırıyor ve kuvvet veriyor.

Pek çok faydası olan limon, özellikle hanımların çok önem verdiği bir hususta; el bakımı konusunda da son derece başarılı. Ellerinizi limonun güçlü etkisine emanet edebilir, limon ile yapacağınız bakım maskeleriyle yumuşacık, beyaz ve ışıl ışıl ellere kavuşabilirsiniz. Sosyal yaşamda yüzümüzden sonra en göze çarpan yerimiz ellerimizdir. Sadece sesimizle değil, ellerimizle de iletişim kurarız. Bu sebeple el bakımı; en az saç ve cilt bakımı kadar mühim olup, üzerine özenle düşülmesi gereken bir konudur. Peki el bakımı nasıl yapılır? El bakımında kullanılacak bazı doğal malzemeler var elbette; ama el bakımı denince akla gelen belki de ilk çözüm limondur.

El ve Tırnak için Limon Maskesi

Ellerinizdeki çatlak, leke, döküntü, matlık ve kırışıklıkları toparlayıp giderecek, pamuk gibi bakımlı ve sağlıklı ellere sahip olmanızı sağlayacak ve başrolünde limon olan bir maske tarifi… 

Malzemeler:

  • Yarım limon suyu
  • 2 çay kaşığı badem yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay bardağı ılık su

Uygulanışı: Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın ve tırnaklarınız da dahil olacak şekilde maskeyi ellerinizin her tarafına ovarak yedirin. Maske ellerinizde yaklaşık 2 saat kalsın ve süre sonunda ellerinizi nemlendiricili bir sabunla yıkayın. Düzenli uygulamayla el deriniz bu maskeyle yumuşayacak, pürüzsüz kale gelecek; tırnaklarınızdaki –varsa- sararma sorunu giderilecek ve kolay kolay kırılmayan sert ve güçlü tırnaklara sahip olacaksınız.

Limonlu El Bakımı Tarifi

Limonla güçlendirilmiş ve bir çırpıda hazırlanacak kadar kolay olan el bakımımaskeleriyle, güzelliğinizin bir parçası olan ellerinizi koruyun

Malzemeler:

  • Yarım limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı limon yağı
  • Yarım tatlı kaşığı lavanta yağı

Uygulanışı: Tüm malzemeleri karıştırın ve maskeyi ellerinizi ovuşturarak el derinize iyice yedirin. Haftada 2-3 kez yapacağınız bu limonlu el bakımı ile, ellerinizin kısa süre içinde gözle görülür biçimde güzelleştiğini göreceksiniz. 

Çatlakları Giderici Limon Bakım Tarifi

Ellerinizdeki deterjan, saç açıcı, boya, kimyasal madde, hava koşulları ve buna benzer olumsuz koşulların izlerini limonla yapılan maskelerle silebilir, yeniden dirilmiş esnek ve gençleşmiş ellere sahip olabilirsiniz.

15 damla limon suyuyla 2 çay bardağı zeytinyağını küçük bir kap yahut cezve içinde ısıtın ve ellerinizi bu karışıma batırarak yaklaşık 10 dakika bekletin. Süre sonunda ellerinizi sabunlu suyla yıkayın. Ellerinizdeki çatlakların zaman içinde geçtiğini görecek, yumuşak, nemlenmiş ve sağlıklı ellere sahip olacaksınız.

Evde kolaylıkla hazırlayacağınız bu formüllerle ellerinizi koruyun.

Unutmayın ilerleyen yaş, yüz ve dekolte cildinden sonra, ellerden anlaşılır. Eller en çabuk yaşlanan organlardan biridir. Bu yüzden hayatımızı kolaylaştıran, her derdimize koşan, en çok kullandığımız organların başında gelen ellerimizin sağlığına ve güzelliğine önem vermeli, el bakımını ihmal etmemeliyiz. Zira ellerimiz değerlidir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir