Kolay Eyeliner Sürme Teknikleri

timthumb

Eyeliner’i hemen hepimiz kullanırız ve çoğu zaman Eyeliner sürerken hatalar yaparız. İşte bu yazımızda Eyeliner sürmeyi daha az hatay ile nasıl yapabileceğimize dair araştırmalar yaptık. Eyeliner uygulamak başlı başına bir sanattır. Eyeliner uygularken tek hata yapan ve eline gözüne bulaştıran, inanın ki tek siz değilsiniz. Başkalarının kedi gözlerini ve kuyruklu eyeliner uygulamalarını görüp beğeniyor lakin kendinizin beceriksiz olduğunu düşünüyorsanız üzülmeyin. Sizin için pratik eyeliner sürme tekniklerini ve kullanımı en kolay ürünleri araştırdık…

İşe dirseğinizi sağlam bir zemine koyarak başlayın, kolunuzu dirsekten itibaren dik açıyla tutarak elinizi göz hizasına getirin. Eyeliner çekerken elinizi yanağınıza yaslayarak destek alın.

Eğer göz kalemi çekmeye alışıksanız, eyeliner öncesi kalem çekerek kuru bir zemin oluşturun. Böylece üzerine likit eyeliner uygulamak daha kolay olacak.

Çizgiyi çekmeye ortadan başlayın. Sonra gözün iç köşesi ve ardından da gözün dış kısmını tamamlayın.

Kedi gözü tarzında kuyruklu bir stil tercih edecekseniz, öncelikle kuyruğu çizin. Çizginin hizası alt kirpik dibinin dış kısmı olursa işiniz daha da kolaylaşacak.

Eğer hem göz farı hem eyeliner uygulayacaksanız farı önce sürün. Göz farı zeminin kurumasını sağlayarak eyeliner’ın tutunmasını kolaylaştıracak. Far sürmeden evvel far bazı uygularsanız işiniz daha da kolaylaşacak.

Düz bir çizgi çekmekte zorlanıyorsanız selobanttan faydalanın. Bantı göz şekliniz doğrultusunda, ucu aşağı gelecek şekilde yapıştırıp boşlukları doldurun.

Mükemmel kuyruğu oluşturmak için alt kirpik diplerinin dış ucunun hizasında bir çizgi çekin, ardından yukarı doğru çizgi çekin. Kuyruğu belirginleştirmek için üçgenin içini doldurun.

Eliniz çizgi çekmeye alışık değilse, eyelinerı düzgün bir çizgi oluşturacak şekilde ufak noktalar halinde uygulayın ve ardından noktaları birleştirin.

Göz kapaklarına çizgi çekmeden evvel, göz kapağını elinizle hafifçe gerginleştirin. Böylece buruşuklukların oluşturduğu boşluklardan kurtulun.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top