GÜZELLİK

Güzelleşmek uğruna sağlığınızı hiçe saymayın !

makyaj-malzeme

Düzenli olarak olarak temizleyen makyaj malzemeleri ve fırçalarımız sağlığımızı gün geçtikçe bozmaya devam ediyor!

Güzelliğimiz için herkesin kullandığı malzemeler  düzenli olarak haftada belirli aralıklarla temizlenmediğinde bir çok bakteriyi barındırmaya başlıyor. Her kullanışımızda cildimizle temas eden bu bakterileri malzemelerimizi temizleyerek yok edebilir ve sağlımızı da korumaya yardımcı olabiliriz. İşte günlük hayatta en fazla bakteriler taşıyan güzellik malzemeleri..

Saç kurutma makineleri ve fönler

Saçlarınızı kurutmak için kullandığınız üflemeli saç kurutma makinelerinin içinde her kullanışımızda artmaya devam eden ve içinde birikmiş olan bakterileri havayla birlikte saçınıza gönderiyor. Bu nedenle saç kurutma makinenizi ve fön makinelerinizi düzenli olarak temizlemelisiniz.

Saç düzleştiriciler ve maşalar

Saçlarınıza hacimli ve stil sahibi bir görünüm vermek için bu aletleri kullanıyorsanız, onları düzenli olarak haftalık temizlemenizde fayda var. Çünkü her ne kadar yüksek ısıya da sahip olsalar bile bu şekillendirme cihazları da sıcakta üreyen bakteriler bulunduruyor.

Banyo lifleri

Sürekli nemli bir ortamda bulunan banyo lifleriniz gün geçtikçe tam bir bakteri ve küf yuvası haline gelebiliyor, bu da cildinizde irritasyonlara ve hatta daha egzama gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Bunun için liflerinizi en kısa zamanda kuruyacak bir alana bırakabilir, doğal süngerlerle yıkanabilir veya banyoda vücut temizliğiniz için sadece elinizi kullanabilirsiniz.

Manikür malzemeleri

Özellikle kuaför salonlarında manikür yaptıranların ciddi şekilde dikkat etmesi gereken konulardan biri kesinlikle aletlerin temizliğidir. Herkesçe kullanılan bu manikür malzemeleri, onlarca kişiden aldığı bakteriyi size veriyor ve hastalıklara, enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor. Hijyeninden emin olduğunuz salonlara gitmeye veya en doğru yöntem olarak kendi malzemelerinizi edinmeye çalışabilirsiniz. Kendinize de aldığınız malzemeleri  her kullanımdan sonra solüsyonlarla dezenfekte etmek gerekir.

Saç fırçaları ve taraklar

Her gün saçlarınıza sürdüğünüz onlarca güzellik ürünü, saçınızı taradığınız fırçalarda taraklarda birikiyor. Biriken güzellik ürünlerinin saçlarınıza bakteri olarak geri dönmemesi için tarak ve fırçalarınızı her kullanımdan sonra elinizle, aylık olarak ta dezenfektan çözücülerle bekleterek temizlemelisiniz.

Makyaj fırçaları

Severek kullandığınız makyaj fırçalarınız, üzerlerinde malzeme biriktikçe bakteri barındırıyor ve bu bakterileri cildinize temas ettiriyor. Özellikle fondöten süngeri ve allık fırçası gibi malzemelerinizi haftada 1-2 kez su ve sabunla temizleyerek kurutmalısınız. Bu tür temizlik işlemleri yapılmazsa cildimizde mikrop kapıp enfeksiyonlara yol açar. Hatta ve hatta cildimizde çıkan sivilcelerin aknelerin oluşumunun en önemli nedenlerinden biri de budur.

Diş fırçalığı

Her gün diş fırçanızın sularının aktığı diş fırçalığı, içerdiği nemden dolayı hızla ve çok sayıda bakteri üretiyor. Bu yüzden bu malzemeleri elinizden geldiğince sık temizlemek, sağlığınız açısından doğru olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir