GÜZELLİK

Gözenek görünümü nasıl azaltılır?

13680-genislemis-gozeneklerin-sebebi-650x0-2

Geniş, açık gözenekler hemen hemen herkes için ortak güzellik sorunlarından biri. Genetik özellikler ve yaş en sık nedenlerden olsa da, genişlemiş gözeneklerin sebebi kötü bir cilt bakım rutini de olabilir. Ama biz bu konudan yakınanlar olduğunu duyduk ve hemen işe koyulduk! Bakalım bu soruna nasıl bir çare bulmuşuz!

Nasıl önlenir?

Büyüklükler ne kadar olursa olsun, temiz gözenekler, kirli ve tıkanmış gözeneklere nazaran her zaman daha küçük görünür. Gözenek büyüklüğünü kontrol altına almak için, yüzünü günde iki kere (sabah ve akşam) temizlediğinden emin olman gerekir. Temizlerken de şu kuralı takip etmen gerekir; ilk yıkama üst tabakadaki kirleri yok eder, ikinci kez yıkama daha derine inerek cildin alt kısmını temizler.

Peeling yapmak da cilt sağlığını korumak açısından oldukça önemlidir. Nazik bir peeling jelini, haftada 2 veya 3 kere kullanarak, cildini ölü cilt hücrelerinden arındırır, canlı görünmesini sağlamış olursun.

Nasıl korunmalı?

Cildin güneşe maruz kaldığında, gözeneklerinin daha fazla büyüdüğünü biliyor muydun? Nasıl mı? Cilt, güneş tarafından zarar görünce, gözeneklerin etrafında bulunan cilt hücreleri kalınlaşır, bu durum da gözeneklerin genişlemesine neden olur. Bu nedenle, cildini güneşten korumak için mutlaka güneş koruyucu kremlerden kullanmalısın. Güneş koruyucu özelliği olan makyaj malzemelerini de kullanabilirsin.

Gözenekleri nasıl saklayabilirsin?

Gözenekleri hızlıca kapatmak istediğinde, primer senin favori ürünün olmalı! Primer sadece yağ dengesini sağladığı ve kusurları gizlediği için değil, aynı zamanda ince çizgi doldurur ve gözeneklerin daha düzgün görünmesini sağlar. En iyi sonuçlar için, cildini nemlendirdikten sonra primer uygulayıp, BB krem veya fondöten uygulayabilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir