Göz temizliğinize dikkat edin!

goz

Cilt sağlığında olduğu gibi, göz sağlığında da yakınmaların çoğunun kökenini bedende aramalı. Direnç gücünü yitirmiş bir beden biriktirdiklerini normal yoldan atamayınca, bunların bir kısmını yukarıya, başın herhangi bir kesimine yöneltir. Biriken tortular kendilerine bir çıkış kapısı ararlar. Ve genelde de bu gözlerden çıkar…

Göz dokuları çok duyarlı ve incedir. Tortular gözlerde tepki yaparak yanmaya ve akmaya neden olurlar. Ağrı, yanma, sulanma, akma, kanlanma gibi belirtiler gözlerin aşırı derecede rahatsız olduğunu gösterir. Bir süre sonra gözler aydınlığa ve ışığa dayanamaz hale gelir.

Bu durumda göz kendisi sağlıklı bile olsa, iyileşmesi için bedenden bu olumsuz tortuların atılması şarttır. Çünkü bu tür rahatsızlıkların çoğu aynı olumsuz kaynaktan kaynaklanır.

Gözlerin besini: Gözlerin A,B,C vitaminlerine, minerallere gereksinimi var. Gözlerin canlı olması için kanın temiz olması gerekir. Bu nedenle kanı temizleyen sebze ve meyve sularını ihmal etmemeli. Sebze suları içinde gözlere en yararlı olanı havuç suyudur.

Her sabah kahvaltıdan 1 saat önce içine 1/2 limonun suyu katılmış bir bardak sıcak su içmenin de gözlere yararı vardır. Bu uygulama iç organları temizler, bedenin asiditesini düzenler.

Göz altındaki mor halkalar, torbalar için;
Bunlar genelde uykusuzluk, gerginlik, aşırı yorgunluktan ileri gelir. Amerikalı araştırmacılara göre de bu mor halkaların nedeni toz ve küfün yol açtığı bir alerji de olabilir. Büyük kentlerde görülen bu alerji zamanla göz altındaki torbalara neden olur. Göz altındaki torbaları yok etmek için: Bir parça pamuk veya tülbentle bir sıcak, bir soğuk ıhlamur kompresi uygulanmalı.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top