GÜZELLİK

Cilt Lekeleri Tedavisi

Cilt-Lekeleri-Tedavisi1

Cilt lekeleri tedavisi günümüzde medikal kliniklerde veya belirli hastanelerde ya da uzman cilt doktorları, estetisyenler, güzellik uzmanlarının kişisel kliniklerinde birçok yöntemlerle giderilmekte.

Önemli olan ve dikkat edilmesi gereken nokta burada uzman kişilere gitmek ve bu tedavilerin olumsuz olabilecek yönlerini de göz önünde bulundurmak. Çünkü özellikle lazer tedavilerinde daha kötü bir durumla karşılaşma ihtimaliniz olabiliyor.Hassas bir cildiniz varsa cilt lekeleri tedavisinde kullanılan asitli uygulamalar, peelingler ve lazer tedavilerinde daha çok dikkat etmeniz gerekiyor bilginize . Lazerle leke tedavisinden bahsetmeden önce bu tedavide dikkat etmeniz gereken şeylerden bahsedeceğim ki istemediğiniz sonuçlarla karşılaşmayın.

Lazerle leke tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktalar:

Genel manada lazer tedavilerini inceleyecek olursak; lazer tedavilerinin cilt lekelerinin derinliğine, yoğunluğuna göre çeşitleri olmakta. Size en uygun olanını bulup çeşitli lazer tedavileri içerisinden onu kullanabilirsiniz. Lazer tedavileri uzun süreçli ve tabiiki cildinize uygulattığınızda dikkat etmeniz gereken bir süreçte yaşıyorsunuz özellikle güneşin daha az göründüğü kış aylarında yapılması ciltte iz kalmaması bakımından benim tavsiyemdir.  Lazer tedavileri leke şiddetine göre 6-10 seans ortalamasında seyredebilen bir süreç fakat tek seanslık uygulamalar da var. Cildiniz çok hassas ise, ten renginiz koyu ise ve cildiniz güneşten çok fazla zarar görmüş ise lazer tedavisi uygulamamanız çok daha doğru olur.

Lazer tedavilerinde ilk önemli nokta; doğru uzman seçmek. Çünkü lazer tedavilerinde yanık oluşma, cildin su toplaması gibi sorunlar oluşabiliyor ayrıca lekelerin tekrarlama imkanı var. Lazer tedavisi uygulayan bir kişiyseniz cildinize herkesten daha fazla önem ve özen göstermeniz gerekiyor, çünkü bu işlem cildinizin üst tabakasını soyduğundan cildiniz daha hassas bir yapıya sahip oluyor. Güneşten korunmanız gerekiyor. Ağır kalıtsal hastalıkları olanlara lazer tedavisi uygulanmıyor. Ayrıca hafif lekeleriniz varsa peeling yöntemini düşünün, derin lekeler için lazere başvurun derim.

Lazerle leke tedavisi:Leke tedavileri; lekenizin boyutuna, cilt yapınıza bağlı olarak seansların belirlenmesiyle oluşuyor ve fiyatlar sizin leke büyüklüğünüze ve leke yapınıza göre değişiyor.

Çok sık, üst üste uygulanan bir tedavi yöntemi değil seanslar arasında hemen hemen bir ay süre geçmesi gerekiyor. 6 ve 10 seans arası bir uygulama süreci mümkün.

Lazerle cilt lekeleri tedavisi:İlk olarak lazerin çeşitleri var, bu çeşitler ise sizin lekelerinizin ( bu lekeler güneş lekeleri, akne lekeleri, yaşlılık lekeleri, doğum lekeleri, yüzdeki yara lekeleri vb. olabilir) yoğunluğu, derinliği ve büyüklüğü ile orantılı olarak size uygun lazerin seçilmesinde önem taşıyor.

Lazerler cildinizdeki lekelerden kurtulmanızı cildin üst tabakasını soyarak lekeleri ortadan kaldırarak çözüyor ama bazı lazer yöntemleri de cildin alt katmanlarına etki ederek sorunu tabandan çözmeyi amaçlıyor.

Lazerlerin çeşitleri:

1.Cildi soyarak yenileyen lazerler (ablativelaser): Bu lazer çeşitleri cildi soyarak lekenin kaybolmasını sağlıyor.  Cildin üst tabakası, lekeli olan tabaka bu lazer çeşitleriyle soyuluyor.  Ayrıca kırışıklık gibi ciltteki başka sorunlara da yardımcı olabilir. Cilt yenilemede bu lazerler kullanabiliyor.

Dikkat edilmesi gereken nokta: İyileşme süresi uzun sürelidir, alerji riski vardır. Ayrıca bunun dışında lazerlerde cildin yanma ihtimali var bunu da göz önünden ayırmamak gerek.

2.Cildi soymadan yenileyen lazerler (non-ablativelaser):

Bu yöntemde kullanılan lazerler üst deriyi soymadan, derinin alt tabakalarını etkileyerek tedavi ederler. Bu tedavi yönteminde cildin alt tabakasına ışın gönderilmesi ve deriyi canlandırma, yenileme bu uygulamalarla mümkün, yüzü gençleştirme bu lazer uygulamalarıyla sağlanabilir.  Bu lazer tedavisinde, cildi soyan lazer uygulamalarına göre çok daha kolay iyileşme gözleniyor, cildi soyan uygulamalarda iki hafta gibi bir süre cildinize dikkat etmeniz gerekiyor ve cildinizde kızarıklık görüntüsü gözlemlenebiliyor fakat bu lazer çeşidinde böyle bir durum söz konusu değil.

Dikkat edilmesi gereken nokta:  Tek seanslık bir uygulama bu tarz lazerlerde istediğiniz sonucu almanızı sağlamaz, sürekli tekrarlanan bir tedavi uygulamanız gerekir.

3. Fraksiyonel  Lazerler:
Fraksiyonel lazerler, üst ve alt deri üzerinde etkili olan bir lazer sistemi cildi alt tabakadan onaran bir yapıda. Lazer ışınlarının deride ısı yaratması sonucunda etkili oluyorlar.

Fraksiyonellazeler üst deride hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Bu yenilenme sayesinde lekelerin giderilmesi mümkün olabiliyor.

Bu lazer çeşidi yüzde, boyunda kollar ve bacaklarda uygulanabiliyor. Ayrıca bu lazer türü kadınların diğer büyük sorunlarından biri olan çatlak uygulamalarında da kullanılıyor.

Hafif ve orta dereceli lekeler için kullanılması iyi sonuçlar alınmasını sağlayabiliyor.Fraksiyonel lazerde tedaviler belirli aralıklarla düzenlenen seanslarla yapılıyor.

4.Radyofrekanslı Fraksiyonel Karbondioksit Lazer:
Bu lazer çeşidini hamileler bile kullanabiliyor hedef soyma değil yeni sağlıklı bir cilt tabakası oluşturmak. 15 dk gibi kısa sureli bir tedavi yöntemidir. Bu tedavide birkaç günlük kızarıklık oluşma ihtimali var. Bu tedavinin ayrıca aktif akneyi yok etme, yeni sivilce oluşmasını da engelleme gibi bir özelliği var son dönemde çok fazla kullanılan bir cilt yenileme işlemi bu. Lekeler bu tedavide kalıcı olarak temizleniyor.  Güneş lekeleri tek seferde giderilebiliyor bir ya da iki seanslık uygulama da sivilce tedavilerinde etkili oluyor. Fakat seans sayısı tabii ki leke boyutuna bağlı.

Cilt lekesi tedavi fiyatları:
Tedaviler lekenin boyutuna, yoğunluğuna, türüne bağlı olarak 4-6 hafta arasında bir süreçte lazerle leke tedavisi uygulaması yapılarak giderilmeye çalışılıyor toplamda sizin sorununuza göre 10 seansa kadar bir uygulama yapılması mümkün. Lazerle leke tedavisinde uygulanan seans sayısına göre ücret belirleniyor.

Leke tedavisinde;dermokozmetik kremler kullanacaksak 50 ile 250 lira arasında genel bir fiyat ortalaması var bitkisel yağlar kullanacaksak aktarlardan satın alınacak yağların çeşidine sayısına göre fiyat artıyor ama tahminim 20-25 tl civarında olabileceği. Bunların dışında tabii ki lazere yüksek bir mebla ödemenizgerekiyor.  Güneş lekeleri gidermede ücretler 200 ila 3000 tl arasında değişiyor. Lazer uygulamalarının fiyatlarının 5000 tl’ye kadar çıkması mümkün.

*Son olarak lazere alternatif yöntemler olarak; PRP ve mezoliftten ve leke giderici kremlerden bahsetmek mümkün. Özellikle PRP son dönemde gündemde olan bir konu, kendi hücrelerinizden alınan örneklerle kişiye özel bir bakım olanağı sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir