GÜZELLİK

8 doğal cilt maskesi ile gençleşin

Evde-Dogal-Cilt-Bakim-Maskesi-Yapimi-660x400

Sizler için derlediğimiz gençleştirici 8 doğal cilt maskesi ile yaşlanmayı geride bırakabilir, canlı, parlak ve pürüzsüz bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Nasıl gençleşilir?

Gençleşmek için kimyasal maddelere gerek yok. Aslında ihtiyacımız olan her şey evimizde bulunuyor. Cilt kırışıklıkları, cilt lekeleri, gülme çizgileri, kaz ayağı ve daha bir çok sorunu cilt gençleştirici doğal maskeler ile giderebilirsiniz.

Havuç Maskesi

A vitamini yönünden zengin bir sebze olan havuç cildi sıkılaştırarak kırışıklıkları önler. Cildiniz daha parlak ve genç görünür. Havuç patates ile birleştiğinde aynı zamanda cildi pürüzsüzleştirip kırışıklıkları azaltmaktadır.

1 adet havucu ve patatesi haşlayın. Daha sonra küçük parçalara doğrayın. İçeriğine zerdeçal ve karbonat ekleyin. Yüzünüze uyguladıktan sonra 20 dakika bekleyin ve suyla durulayın.

Yoğurt Maskesi

Yoğurdun kırışıklık önleyici etkisi bulunmaktadır.

1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 2 tatlı kaşığı yoğurdu karıştırın. 1 kapsül E vitaminini patlatarak karışıma ekleyin. 1 tutam zerdeçal ilave edin. İçeriği iyice karıştırın ve yüzünüze uygulayın. 15 dakika sonra yüzünüzü suyla durulayın.

Yumurta Maskesi

Yumurta anti-aging bileşiği ile gençleşme de önemli bir gıda maddesidir. İçerisindeki Omega3, çinko, protein ve yumurta sarısındaki biotin bileşeni ile cildi gençleştirmeye yardımcı olur, kırışıklıkları önler ve cildi onarır

1 Tatlı kaşığı yumurta akını yarım tatlı kaşığı yoğurt ile bir kasede karıştırın. 2 tatlı kaşığı limon suyu ilave ederek karıştırın ve yüzünüze uygulayın. 15 dakika sonra soğuk su ile cildinizi durulayarak temizleyin. Maskeyi günlük olarak uygulayabilirsiniz.

Siyah noktalar için çok pratik ve kesinlikle etkili bu tarifi deneyin

Yumurta akını bi kapta biraz çırptıktan sonra temiz ve kuru olan cildimize uyguluyoruz, Üzerine göz, ağız ve burun delikleri açtığımız peçeteyi yüzümüze yapıştırıyoruz. Peçete seffaf hale gelecek kadar yumurta akını tekrar uyguluyoruz, 20-25 dk bekletiyoruz, kaskatı hale gelince cildimizden maskeyi kaldırıyoruz. Dilerseniz kalın bir peçete ile de yapabilirsiniz. Maskeden sonra peçeteyi ışığa tutup bakarsanız bütün yağ birikintilerinin peçetede kaldığını göreceksiniz.

Gül Suyu Maskesi

Gül suyu cildi yeniler, lekeleri azaltır ve gözaltı şişliklerini giderir.

2 tatlı kaşığı gül suyu, yarım tatlık aşığı limon ve 2-3 damla gliserini bir kapta karıştırın. pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayın. Cildinizin karışımı iyice emmesini bekleyin daha sonra durulayabilirsiniz.

Muz Maskesi

Muz içeriğindeki A, B ve E vitaminleri ile cildi besleyerek canlı bir görünüm kazandırır. Çinko, potasyum ve demir elementleriyle vücudun ihtiyacı olduğu mineralleri karşılar.

1 adet muzu mama kıvamına gelene dek karıştırın. Daha sonra 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çorba kaşığı organik süzme bal ekleyin. Karışımı 15 dakika kadar cildinizde kalın tabaka olana dek bekletin ve ılık su ile durulayın. maskeyi hafta da 1 kez uygulayabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Sütü Maskesi

Bu meyve yaşlanma belirtilerine karşı koyarak cildinizi yumuşatır, pürüzsüzleştirir ve kırışıklıkları önler.

1 adet hindistan cevizini sütüyle birlikte rendeleyerek pamuk ile yüzünüze uygulayın. 20 dakika sonra yüzünüzü su ile durulayın.

Patates Suyu Maskesi

Bu maske cilt kırışıklıklarına iyi gelir ve zarar görmüş cildi yeniler.

1 adet çiğ patatesin meyve sıkacağında suyunu çıkartın ve yüzünüze uygulayın. 15 dakika sonra su ile durulayın.

Papaya Maskesi

Antioksidan yönünden zengin olan papaya cildinizi ölü hücrelerden arındırarak cilt lekelerini tedavi eder ve hücre yenileyici özelliği ile cildinizi yeniler.

2-3 adet papayayı doğrayın, sıcak su ile macun kıvamına getirin. 10 dakika yüzünüzde beklettikten sonra cildinizi su ile durulayın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir