Yağ transferi ile orantılı bacaklara sahip olun

Yağ transferi ile orantılı bacaklara sahip olun

İHA’nın haberine göre, Estetik International Sağlık Grubu kurucusu Op. Dr. Bülent Cihantimur, parantez bacak ya da çarpık bacak olarak isimlendirilen ve genellikle baldır bölgesinde görülen şekil bozukluklarının tedavisini anlattı.


Op. Dr. Bülent Cihantimur, “Çarpık bacak estetiği olmak isteyen hastalarımızda alt bacaklarda kalınlık ya da incelik gibi orantısızlıklar oluyor. Aşırı ince olan alt bacaklar, kemiğin şekli itibari ile çarpık gözükerek, hastalarımızın özellikle yaz mevsiminde estetik sorunlar yaşamasına neden oluyor. Oysaki bu sorun son derece basit ve pratik bir uygulama ile çözümlenebilir” dedi.


Üst bacaktaki yağ fazlalığı alt bacağa transfer ediliyor


Bacağın alt veya üst ayırmaksızın bir bütün olduğunu söyleyen Cihantimur, “Bize estetik bir bacak denildiği zaman tüm bacak görüntüsündeki olması gereken, doğru orantılı bir şekli anlarız. Dolayısı ile alt bacaktaki incelik, üst bacaktaki yağ fazlalığının baldırlara transfer edilmesi ile çözümlenebilir. Bu şekilde estetik bir görüntü kazandırılır. Hastanın maksimum konforu yaşayabilmesi, hızlı ve etkili bir şekilde çarpık bacaklarından kurtulabilmesi için Cihantimur Yağ Transferi tekniğini kullanıyoruz” dedi.



Tekniğin ayrıntılarını anlatan Op. Dr. Bülent Cihantimur, “Bu teknikte fazlalık teşkil eden yağı, kapalı lipokid tekniği ile alıyor ve planlamasını yaptığımız alt bacağa transfer ediyoruz veya tam tersi işlemi yapıyoruz. Kök hücreden zengin hale getirilerek enjekte edilen yağa, istenilen şekli verebildiğimiz için bacaklardaki sorun çözümleniyor. Artık orantılı bacaklar hayal değil” dedi.


İz kalmıyor


“Yağ transferi tekniği, çekilen yağın uzun süre canlı kalmasına ve çok miktarlarda depolanabilme şansını veriyor” diyen Cihantimur ayrıca tekniğin diğer avantajlarına değindi. Kök hücreden zengin hale getirilen yağ dolgusunun, özellikle alt bacaklarda daha fazla tutulma imkanı sağladığını ifade eden Cihantimur, “Yumuşak bir doku olan yağa, istenildiği gibi şekil verilebiliyor. Transfer sırasında çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Ayrıca mikro, girişlerle çekilen yağ, yine mikro girişlerle transfer edildiğinden, uygulama kesi ya da yara izi bırakmıyor. Aynı şekilde hastamızda çabucak toparlanarak sosyal hayatına geçiş yapabiliyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir