Ünlü şeften sağlıklı atıştırmalık tarifi

Ünlü şeften sağlıklı atıştırmalık tarifi

Okullar başladı ve yazdan kalma uzun günler hala devam ediyor. Okuldan gelen çocuğa akşam yemeğine kadar verilen ara öğün, gün içinde ortalama bir yetişkin bireyden kat kat daha fazla enerji harcayan çocukların sarf ettikleri bu enerjiyi geri alabilmeleri için oldukça önemlidir. Sağlıklı yaşam için günde en az 5 öğün olarak belirlenen öğün sıklığı çocuklar için daha da fazla olmalıdır ki bu durum çocuklar için sağlıklı atıştırmalıklar hazırlama ihtiyacını da beraberinde getirir. Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç’in hazırladığı, okul sonrası atıştırmalık tarifiyle çocuklar, hem lezzetli hem de protein açısından zengin bir öğünle, sağlıklı gelişimleri için gerekli tüm besinleri alabilecek.


Atıştırmalıklar ana öğün kadar önemli


Sevinç’in çocuklar için hazırladığı pratik tavuklu tarif, içerisindeki tavuk eti sayesinde, hücrelerin büyümesi ve onarımı için elzem olan aminoasit açısından zengin olmakla birlikte, bağışıklık sistemine katkıda bulunan B3, B6, piridoksin ve B5 vitaminlerini de içeriyor. Çocukların beslenme programlarında mutlaka yer alması gereken tavuk eti aynı zamanda yağsız, proteince zengin ve liflerinin kısa oluşu nedeniyle çiğnenmesi ve hazmı kolay bir gıda olarak ön plana çıkıyor.


İşte okul sonrası sağlıklı atıştırmalık tarifi…


Izgara tavuklu sandviç



Malzemeler


1 adet tavuk göğüs eti
2 yaprak yeşillik
1 adet domates
4 adet turşu
2 adet sandviç ekmeği
Tuz, karabiber


Nasıl yapılır


Tavuk göğüs etini yatay şekilde ikiye bölün. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Isınmış ızgara tavasında ya da teflon(yapışmaz) tavada eti önlü arkalı kızarana kadar pişirin. Domates ve turşuları dilimleyin. Sandviç ekmeğinin arasına yeşilliği yerleştirin. Üzerine ızgarada pişmiş tavuk etini yerleştirin. Son olarak domates ve turşu dilimlerini ilave edip servis yapın.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir