Tuvalet temizlemek için 10 ilginç yöntem

Tuvalet temizlemek için 10 ilginç yöntem

Kola, sirke, bebek yağı… Çocukların canı sıkıldığında karıştırıp oynadığı alakasız şeyler gibi görünse de, bunlar tuvalet temizliğinde kullanabileceğiniz  ilginç şeylerden yalnızca birkaçı. 


İşte tuhaf ama işe yarar 10 yöntem, denemeye değer:


Kola


Kulağa şehir efsanesi gibi gelebilir ama kullanan yüzlerce kişi kolanın pas halkalarını söktüğünü iddia ediyor. Nasıl mı?  Pas halkasının tamamen kapatacak şekilde bir kutu kolayı tamamen tuvalete boşaltın. En az yarım saat, asidin lekeleri çözmesi için bekleyin. Tuvalet fırçasıyla ovup sifonu çekin. Eğer yeterince etkili bulmadıysanız, 2. öneriyi denemelisiniz.


Ponza taşı


Tuvaletteki inatçı lekelerden kurtulmanın tuhaf ama etkili yollarından birisi de ponza taşı. Başlamadan önce ponza taşını ılık suyla ıslatmayı sakın unutmayın, çizilmeyi önlemek için tuvaletin ve ponza taşının her seferinde nemli olması gerekir. Pası çıkana kadar nazikçe ovalayın ve sifonu çekin.


Sirke


Çoğu kişi, tuvaletteki bakterileri ve lekeleri yok etmek için ağartıcı kullanır. Özellikle beyaz sirke hem etkili bir temizleyicidir, hem de çamaşır sularından çok daha güvenilirdir.  Su lekelerini yok etmek için tuvalet kağıdını sirkeyle ıslatıp doğrudan lekenin üstüne koyun. Kağıdı bir gece orada bırakın, ertesi gün sifonu çekin ve lekeler gitsin.


Karbonat


Hidrojen Peroksit mikroplarla savaşmanın en güvenli ve etkili yollarından biridir. Tuvaletinizi dezenfekte etmek için yarım bardak hidrojen peroksiti tuvalete döküp yarım saat bekledikten sonra sifonu çekin.


Balonlu ambalaj


Sifon tankının terlemesini istemiyorsanız, balonlu ambalaj kullanabilirsiniz. Sifonu çekip tankı iyice boşalttıktan sonra açıp iyice kurulayın. Daha sonra tankın içini ambalajla kaplayın. Bu, izolasyon görevi görecek ve tankın aşırı soğuyup terlemesini önleyecektir.


Kaynar su


Tıkanan tuvaletleri kimyasal kullanmadan açmak istiyorsanız, bir cezve kaynar suyu tuvalete dökün.


Tuvalet bombası


Tuvaletinizi temizlemek ve hoş koku vermek için çok çeşitte ürün mevcut, ama bu ürünlerin aynısını kolay ve ekonomik şekilde evde de yapabilirsiniz. İşte size kolayca uygulayabileceğiniz bir tarif;


-1 bardak karbonat,


– ½ bardak sitrik asit


– ½ bardak boraks


-3 çay kaşığı aromatik yağ


– Sprey şişesinde su


Hepsini karıştırıp, içine istediğiniz kokuyu ekleyerek kullanabilirsiniz.


Bebek yağı


Krom yüzeylere bebek yağı uygulandığında çıkan pırıl pırıl sonuca inanamayacaksınız. Kapı tokmaklarını, armatürleri ve duş başlığını temiz bir beze sadece birkaç damla bebek yağı damlatıp ovalayarak cilalayın. Sonra birkaç damla tuvalet tankına ve tuvalete de döküp porselen parlayana kadar ovun.


Pet şişe


Eğer tuvaletiniz, su tasarrufu sağlayan yeni modellerden değilse boşa akan suyu azaltmanın çok kolay bir yöntemi var. 1 litrelik pet şişenin 4/1’ini kumla, kalanını suyla doldurup su tankına – içindeki mekanizmaya zarar vermeden- yerleştirin.  Suyun hacminde yer kaplayacak olan şişe sayesinde her sifon çekişinizde hem tasarruf hem kar etmiş olacaksınız.


Tırnak boyası


Tuvaletinizin metal aksamını tırnak cilası ile iyiyce boyayarak paslanmasını engelleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik vidaların gevşemesini engelleyeceğinden tuvalet kapağının bir süre sonra sağa sola kaymasının da önüne geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir