Tavuk salatası

Tavuk salatası

Yoğurtlu ve tavuklu bir salata olduğu için; buzdolabında muhafaza edip aynı gün tüketmeye özen gösterin.


Malzemeler


1 adet haşlanmış kemikli tavuk göğsü

2 adet haşlanmış orta boy patates

1/2 adet orta boy göbek marul

1 adet orta boy ekşi yeşil elma (arzuya göre)

1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

4 adet salatalık turşusu

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez

2 diş sarımsak

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber


Nasıl yapılır


Haşlanmış bütün tavuk göğsünü deri ve kemik kısımlarından arındırın. Uzun ince şeritler halinde didin. Kabuğunu soyduğunuz haşlanmış patates ve ekşi yeşil elmayı iri küpler halinde kesin. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz göbek marulu ince ince kıyın. Salatalık turşularını ince ince dilimleyin. Salatanın sosu için; küçük parçalara böldüğünüz sarımsakları, tuz ilavesiyle havanda dövün.


Yoğurt ve mayonez ilavesiyle çırparak karıştırın. Tüm salata malzemesini geniş bir salata kasesine alın. İnce çekilmiş ceviz içini ekleyin. Hazırladığınız yoğurt sosla harmanlayıp servis tabaklarına alın. Yeşillikler ile süsleyip bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir