Hem hafif hem lezzetli bir tavuk yemeği emense patates kızartması ve pilav eşliğinde servis edilmeli.
Malzemeler
1.500 gr tavuk göğüs
3 adet dolmalık kırmızı biber
3 adet dolmalık yeşil ya da sarı biber
3-5 adet kornişon turşu
1 adet soğan
1 paket krema
Maydanoz
9-10 adet mantar
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
Nasıl Yapılır
Tavuğu julyen (uzun) şekilde doğrayın. Ardından biberileri ve soğanı da julyen şeklinde doğrayın. Mantarları da yıkayıp küp küp doğrayın. Tavaya biraz sıvı yağ alın. Doğradığınız tavukları yağda sotelemeye başlayın. Ardından doğradığınız mantar, soğan ve biberleri de ilave edip sotelemeye devam edin. Baharatlarını, turşuyu ve kremasını katıp karıştırın. Ocağı kapattıktan sonra yemeği servis tabağına alın. Maydonoz ile üzerini süsleyin.
Afiyet olsun…