Şipşak tatlı

Şipşak tatlı

Şerbetli tatlı sevenlere özel bu tarifin yapımı inanılmaz pratik. Bir de genellikle şerbetli tatlılarda pişirilmesi gereken şerbet bu tarifte pişirilmiyor.


Malzemeler


1 yumurta 


1 çay bardağı yoğurt 


1 çay bardağı sıvı yağ 


1,5 su bardağı irmik 


1 su bardağı un 


1 paket kabartma tozu 


Hindistan cevizi


Şerbeti için


2 su bardağı su 


2,5 su bardağı şeker


Nasıl yapılır?


Tüm malzemeyi karıştırın ve ceviz büyüklüğünde toplar yapın. 200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmazda şerbeti dökün. Dilerseniz üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.  Malzemeyi hazırlayıp fırından çıkma süresi toplam 25-30 dk. Hem yapımı hem pişmesi kolay.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir