Renkli tavanlarla evinize sıcak bir hava katın

Renkli tavanlarla evinize sıcak bir hava katın

Uzun yıllardır tavanlar tüm dünyada sanki üzerinde anlaşılmışçasına süt beyaz bir renge boyanır. Artık beyaz tavanlar yerine renkli boyalarla boyanan tavanlar moda. Eğer aklınızdan tavan renginizi değiştirmek geçiyorsa işte size öneriler…


Bulunduğumuz günlerde renkli tavan dekorasyonunun modası artarken patlamış mısır ismi verilen kullanışsız tavanların modası da aynı ölçüde düşmektedir. Odalarınızda konforlu bir düzen yakalamak için keskin ve katı renkler kullanmak zorunda değilsiniz. Aksine renk geçişlerini ne kadar birbirine yaklaştırırsanız konfor ve uyum da o derece artacaktır. Ev dekorasyonunda renkli tavan kullanmanız için bir diğer neden de modern dizayn edilmiş odalarınızda karşıtlığı yani zıtlığı yumuşatabilecek olmanızdır.



Patlamış mısır tavanlardan vazgeçin


Standart boyaya alternatif olarak sıklıkla kullanılan bir diğer tavan çeşidi de patlamış mısır ismi verilen tavan çeşididir. İsminden de anlaşılabileceği gibi patlamış mısır yüzeyine çok benzeyen bu tavan yıllar geçtikçe mevsim kaynaklı sıcak ve soğuk değişimlerinden olumsuz etkilenip toz zerreleri halinde üzerinize dökülmeye başlıyor. Eğer ev sahibiyseniz kullanışsızlığından dolayı modası geçen bu tavan çeşidini kullanmaktan vazgeçin. Bu tavanlar potansiyel alıcı ya da kiracılarınızı da olumsuz etkileyebilir.


Eğer tüm bunları göze alarak ille de patlamış mısır tavanlarını kullanmak istiyorsanız dökülmeyi engellemek için her sene kaliteli boyalarla boyamanızı öneririz.



Renkli tavanlarla sevimli evler


Son dönemlerde özellikle Avrupa’da tercih edilen renkli tavan dekorasyonu, her ne kadar bizlere yabancı gelse de bazı evler için son derece kullanışlı olabilir. Renkli tavan evinizi biraz daha küçük hissettirebilir fakat odanıza katacak olduğu sıcak hava yaşadığınız yeri daha samimi bir yer haline getirecektir. Özellikle çok yüksek tavanlara sahip olan evleriniz için renkli tavanlar odanıza ferah ve konforlu bir hava verecektir. 



Tüm bunlara ek olarak renkli tavan yatak odası, özel kütüphane ya da çalışma odası gibi yerlere rahatlatıcı ve dinlendirici bir hava verebilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top