Genel

Pekmezli kurabiye

Pekmezli kurabiye

Pişirdiğiniz pekmezli kurabiyeleriniz sert bir yapıda olacağı için sonrasında kapağı kapalı bir kavanozda saklayın. Böylece uzun süre tazeliğini koruyarak saklamış olursunuz.


Malzemeler


150 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)

1 çay bardağı üzüm pekmezi

1 adet yumurta sarısı

1 çay bardağı pudra şekeri

1/2 çay bardağı yoğurt

1/2 çay kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un


Üzeri için:


1 adet yumurta akı

2 yemek kaşığı toz şeker


Pişirme süresi: 30 dakika


Nasıl yapılır


Öncelikle şunu belirtelim; yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Bu nedenle tarifte yer alan un miktarını azaltıp arttırabilirsiniz. 


Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve üzüm pekmezini karıştırma kabına aldıktan sonra krema haline gelene kadar karıştırın. Yumurta sarısı, pudra şekeri ve yoğurt kattıktan sonra elinizle karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tarçını eleyip ayrı bir kaba aldıktan sonra kurabiye karışımına azar azar ekleyin. Kullandığınız malzemelerin yoğunluk ve kıvamlarına göre kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. 


Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alıp avcunuzun içinizde yuvarlayarak şekil verin. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri, kabarma payını düşünerek yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 


Bir yumurta fırçası yardımıyla yumurta akı sürdüğünüz kurabiyelerin üzerine toz şeker serpiştirin. Hazırladığınız kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında aralarda kontrol ederek 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, mümkünse bir ızgara teli üzerinde ve oda ısısında dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.


Not: Hazırladığınız kurabiye hamurlarının içlerini küçük parçalar halinde doğrayıp toz şekerle sotelediğiniz kuru meyve parçacıklarıyla doldurduktan sonra da farklı kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir