Genel

Muz kızartması

Muz kızartması

Restoran ve cafelerin menülerinde görmeye alışık olduğumuz kızarmış muz ya da muz kızartması olarak bilinen tatlı tarifini kolaylıkla evinizde de hazırlayabilir, bekletmeden sıcağı sıcağına yiyebilirsiniz.


Evinizin rahatlığında cafelerdeki o eşsiz lezzetlerden biri olan bu tarifi denemek için;


 


Malzemeler


4 adet muz

2 yemek kaşığı mısır nişastası


Kaplama harcı için:


1 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın


Kızartmak için:


1,5 su bardağı ayçiçek yağı


Servisi için:


3 yemek kaşığı pudra şekeri


Püf noktası:


Kaplamanın gevrek olması için kızartma yağının çok sıcak, tatlının yapımında kullandığınız diğer tüm malzemelerin soğuk olması gerekmektedir. Bunun için hazırladığınız kaplama harcını buzdolabında bekletebilir, içine buz küpleri katabilir ve 1-2 dakika beklettikten sonra harcı sulandırmaması için çıkartabilirsiniz.


Pişirme önerisi:


– Hazırladığınız kaplama harcına arzuya göre; 1/2 çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi katabilirsiniz ancak kızartma esnasında muzların üzerinde küçük yanıklar oluşacaktır.


– Damak tadınıza göre kaplama karışımına az miktarda toz şeker ekleyebilirsiniz. Kaplamanın çıtırlık kazanması için sütle birlikte maden suyu kullanabilirsiniz.


Servis önerisi:


Hazırladığınız muz kızartmasını çikolata sos, bal, akçaağaç şurubu ya da meyve soslarıyla süsledikten sonra da servis edebilirsiniz.


Nasıl yapılır


– Kaplama harcı için; yumurta ve sütü derin bir karıştırma kabında bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.


– Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını kattıktan sonra sulu bir hamur kıvamı alacak olacak kaplama harcını karıştırmayı sürdürün.


– Kabuğunu soyduğunuz muzları küçük parçalar halinde dilimleyin. Mısır nişastasını düz bir tabağa aldıktan sonra kızartma esnasında harcı sulandırmaması için muzları öncelikle nişastaya bulayın.


– Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kaplama harcına buladığınız muz parçalarını kızgın yağda renk alana kadar kızartın.


– Ilınması ve fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabağa çıkardığınız kızarmış muzları, çok fazla bekletmeden servis tabaklarına alın. Üzerlerine pudra şekeri eleyerek sevdiklerinize ikram edin.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir