Her işin bir püf noktası var! Bu pratik bilgiler mutlaka aklınızda bulunsun!
Rendeleme işlemini kolayca yapabilmeniz için peyniri 15 dakika buzlukta bekletin ve öyle rendeleyin.
MİS KOKULU NANE
Taze naneyi doğrayarak kullanacağınız zaman üzerine bir parça şeker serpin, kokusunun arttığını göreceksiniz!
SOĞAN AĞLATMASIN
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için tezgaha içi su dolu bir kap alın. Bu, gözlerinizin yaşarmasını engelleyecektir. Soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusu da elinize bulaşmaz.
LEZZETLİ MAKARNA İÇİN
Haşlarken makarnanın daha lezzetli ve hafif olması için haşlama suyuna biraz süt ilave edin.
MAYDANOZLARI NASIL SAKLAMALI?
Maydanozlarınızı yıkayıp kuruttuktan sonra ince kıyın. Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Buzdolabında mahafaza edin. Böylece hem her zaman kullanıma hazır olur, hem de uzun süre yeşilliğini korur.
DONDURUCUDAKİ ETLER YAPIŞMASIN
Pirzola, biftek, köfte gibi etleri dondurmadan önce her dilimin aralarına yağlı kağıt yerleştirirseniz birbirlerine yapışmalarını önlersiniz.
ÇITIR BÖREKLER İÇİN
Hazır yufka ile yapılan böreklerin kabarık ve lezzetli olması için böreği hazırlayıp sonra fırına vermeden birkaç saat önce buzdolabına alarak dinlendirin. Buzdolabından çıkartıp, üzerine soda dökerseniz lezzetli ve kabarmış bir börek elde edebilirsiniz.