Malatya’da tarih kokulu Ahmet Giray defilesi

Malatya'da tarih kokulu Ahmet Giray defilesi

Koleksiyonunda tarih ile günümüzü harmanlayan tasarımcı Ahmet Giray, davetlilere büyülü dakikalar yaşattı. Genç tasarımcı, Arslantepe’den çıkan mühürleri kumaşlara uygulayarak hazırladığı koleksiyonunu; Malatya’nın ilçesinde bulunan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda sundu.


Biz de genç tasarımcıdan defile ile ilgili tüm ayrıntıları sizler için öğrendik. 


“Yıllardır üzerinde çalıştığım bir koleksiyondu”


Tasarımcı arkadaşım, bu koleksiyonun uzun bir geçmişi olduğunu vurgulayarak, her parçasının özenle hazırlandığını dile getirdi.


Ahmet Giray ayrıca ”Arslantepe dünyanın ilk kurumsal şehir devleti, burada çıkan mühürlerin kumaşlara aplikasyonu sonucunda bir koleksiyon hazırladık. Öncelikle yapıyı araştırdık ve dönemin örtünme yapısını açığa çıkardık. Örneğin; deri, yün ve ketenin baskınlığını gördük ve iplik araştırmaları yaptık. İtalya’dan özel keten, Hindistan’dan jüt ve daha birçok iplik getirttim. Daha sonra bunları çeşitli konstrüksiyonlara attık. En son karar verdiklerimizi dokuduk, terbiye yaptık sonra yıkama denemeleri yaptık ve çeşitli batik teknikleri ile desenler elde ettik. Amerikan bezlerine ilk prototipleri diktik ve prova yaptık, daha sonra ürünleri dikime sürdük” dedi. 


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ



“Güçlü bir ekibim var”


Ahmet Giray güçlü bir ekibinin olduğunu ve profesyonel isimlerle çalıştığını söyleyerek; ”Benim 3 aşamalı bir ekibim var. İlki ön safha olarak gösterebileceğim, Ümit Ünal ile yıllarca çalışmış kişiler. İnanılmaz bir garni sanatları var çeri çöpü astar olarak kullanabilirler, harika dikimleri var. İkinci olarak, Kenan İmirzalıoğlu vb. birçok kişinin terzisi olarak çalışmış olan başarılı bir ustamız. Son olarak ise koleksiyonun ayakkabılarını hazırlayan; yüzüklerin efendisi, hobbit vb. birçok filme ayakkabı yapan bir usta ile çalıştık” dedi.



Defilede ünlü isimler vardı


Battal Gazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tarih ile modayı bütünleştirdiklerini belirterek, Fırat Kalkınma Ajansı’na ve Çalık Holding’e vermiş oldukları katkılardan dolayı sunuculuğunu Vahe Kılıçarslan’ın yaptığı sunumda, baş mankenler Ece Gürsel ve Şebnem Schaffer ”Başlangıç” koleksiyonuna ait birbirinden eşsiz parçaları tanıttı.


Sakine Özaslan


Kadinvekadin.net özel haberidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir