Genel

Kremalı kereviz çorbası

Kremalı kereviz çorbası

Kendine özgü aroması ve tadı ile düşük kalorili sebzeler arasında oldukça popüler olan kereviz, sadece lezzetiyle değil sağlığa olan faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Bugün sizlerle sağlık kokan bir çorba tarifi paylaşmak istedik…


Malzemeler


500 gr. patates

50 gr. tereyağı 

500 gr. rendelenmiş kereviz 

1 adet doğranmış beyaz soğan 

150 gr. çiğ krema 

850 ml. tavuklu sebze suyu 

İnce doğranmış Frenk soğanı 

Tatlı kırmızı toz biber 

150 gr. labne peyniri 

125 ml. süt 


Nasıl yapılır


Tencerede biraz sıvı yağ ve tereyağında patatesleri, soğanı, kerevizleri, bir tutam tuz ve taze öğütülmüş karabiberi soteleyip 10 dk. pişirin. Tavuklu sebze suyunu içine aktarıp karıştırın ve 5 dk. pişirin.


Sebzeler haşlandıktan sonra çorbayı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blender’dan geçirin. Çorbayı ısıtıp sütü, kremayı ve labne peynirini içine ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Kaselere alıp üzerine Frenk soğanı ve kırmızı toz biber serpin. Kremalı patates ve kereviz çorbasını sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir