Kendine özgü aroması ve tadı ile düşük kalorili sebzeler arasında oldukça popüler olan kereviz, sadece lezzetiyle değil sağlığa olan faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Bugün sizlerle sağlık kokan bir çorba tarifi paylaşmak istedik…
Malzemeler
500 gr. patates
50 gr. tereyağı
500 gr. rendelenmiş kereviz
1 adet doğranmış beyaz soğan
150 gr. çiğ krema
850 ml. tavuklu sebze suyu
İnce doğranmış Frenk soğanı
Tatlı kırmızı toz biber
150 gr. labne peyniri
125 ml. süt
Nasıl yapılır
Tencerede biraz sıvı yağ ve tereyağında patatesleri, soğanı, kerevizleri, bir tutam tuz ve taze öğütülmüş karabiberi soteleyip 10 dk. pişirin. Tavuklu sebze suyunu içine aktarıp karıştırın ve 5 dk. pişirin.
Sebzeler haşlandıktan sonra çorbayı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blender’dan geçirin. Çorbayı ısıtıp sütü, kremayı ve labne peynirini içine ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Kaselere alıp üzerine Frenk soğanı ve kırmızı toz biber serpin. Kremalı patates ve kereviz çorbasını sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun…