Karpuzlu cheesecake

Karpuzlu cheesecake

Siz hiç karpuzlu cheesecake yediniz mi? E hala ne duruyorsunuz?


Malzemeler


Cheesecake tabanı için:


3 adet yulaflı bisküvi

75 gram tereyağı


Kreması için:


750 gram labne peyniri

250 ml. krema

125 gram pudra şekeri

1 tatlı kaşığı limon suyu


Karpuz sos için:


3 büyük dilim karpuz

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1,5 yemek kaşığı mısır nişastası


Pişirme süresi: 10 dakika


Püf noktası: Sağlığa zararlı olduğu için karpuzun çekirdeklerini ayıklayın. Arzuya göre çekirdek görüntüsü vermesi adına yenilebilir farklı süsleme malzemeleri kullanın.


Pişirme önerisi: Cheesecake kremasının daha kısa sürede kıvam almasını istiyorsanız; buzlu suda açılması için beklettiğiniz 3 adet yaprak jelatini, az bir miktar sıcak suda benmari usulü eritip kremayla karıştırdıktan sonra diğer malzemelere ekleyebilirsiniz.


Nasıl yapılır


Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde kırın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile mutfak robotunda hamur haline gelene kadar karıştırın. Kolaylıkla dilimlenebilmesi için tabanını yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli kek kalıbına hamurunu yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin ve bastırın. Kıvam alması için kısa bir süre buzdolabında bekletin. 


Pudra şekeri, labne peyniri, krema ve limon suyunu mikser yardımıyla, yüksek devirde pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Kelepçeli kek kalıbında bulunan bisküvi katı üzerine hazırladığınız krema karışımını eşit olarak yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra streç film ile kaplayıp, buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin. 


Karpuz sos için; çekirdeklerini ayıkladığınız karpuz dilimlerini bir mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin. Küçük bir sos tenceresine aldığınız karpuz püresini mısır nişastası ve pudra şekeri yardımıyla kısık ateşte hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp sürekli karıştırarak soğutun. 


Dolapta soğumakta olan cheesecake’i dışarı alın. Üzerini ikinci bir kat olarak karpuz sosla kaplayın. Streç filmle kaplayıp soğuması için yeniden buzdolabına kaldırın. Kıvam alan cheesecake’i keskin bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir