Karpuz sufle

Karpuz sufle

Sufle yapıldığı anda servis edilmesi ve hemen tüketilmesi gereken bir tatlı. Bekletmeye uygun değil.


Malzemeler


250 gram karpuz (çekirdekleri çıkartılmış, iki parmak kalınlığında bir dilim)

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

50 ml. su


Sufle hamuru için:


4 adet yumurta akı

1 tutam tuz (parmak ucuyla alıp çok çok az kullanıyoruz)

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı vanilya özütü (ya da vanilya şekeri)


Kalıpları yağlamak için:


1 tatlı kaşığı tereyağı


Üzerine serpmek için:


2 yemek kaşığı pudra şekeri


Nasıl yapılır


Bir kaseye suyu koyun, nişastayı içine ekleyerek kaşıkla ezin ve pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın. Bu karışımı kenarda bekletin. Karpuzu iri parçalar halinde doğrayarak mutfak robotundan geçirin. Bir sos tenceresine aldığınız karpuzun üzerine şekeri ekleyin, şeker eriyene ve kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynayınca ocaktan alın. 


Daha önceden hazırladığınız sulu nişastayı bekletmeden karpuz sosunun üzerine dökün ve bütünleşene kadar karıştırın. Bir kenarda soğutun. Fırını 170 derecede ısıtın. Bir çırpma kabında yumurta aklarını tuz ve pudra şekeriyle beraber köpük köpük olana kadar çırpın. Çırpılmış yumurta aklarını karpuz sosunun üzerine dökün.


Kenarlardan ortaya doğru tahta veya plastik bir spatula yardımıyla karıştırın. İçindeki havanın kaybolmaması için hızlı karıştırmayın. Karışımı yağladığınız sufle kaplarına bölüştürün. Düzgün kabarması için serçe parmağınızı kalıpların kenarında dolaştırın. 


Sufle kaplarını bir fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika civarında pişirin. Kabarıp üzeri hafif kızarınca fırından çıkarın. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir