Karalahanalı sucuklu omlet

Karalahanalı sucuklu omlet

Klasik omletlerden sıkıldınız ve değişik bir tat denemek istiyorsunuz? O zaman karalahanalı sucuklu omleti deneyin.


Malzemeler


60 gr tereyağı

100-110g ince ince dilimlenmiş acısız sucuk

100 gr yıkanıp kıyılmış karalahana

4 yumurta


Nasıl yapılır


Tereyağını kısık ateşte eritin. Sucukları altın rengini alana dek yağda kavurun, sonra onları başka bir kaba alın.


Karalahanayı aynı yağda diriliğini bırakana kadar kavurun. 60 ml su katın ve bir dakika kadar kaynatın. Daha sonra irice bir kaşıkla bunları dört parça halinde temiz bir tavaya koyun ve her parçanın üzerine bir yumurta kırın. Tavanın kapağını kapatın, ocağı kısın ve hafif ateşte üç dakika pişirin.


Kapağı kaldırdığınızda yumurtaların şeffaf görünmesi gerekiyor. Her bir parçanın üzerini çıtır çıtır sucuklarla süsleyin. Tavada kalan suyu da üzerlerinde eşit oranda gezdirin ki vitaminler heba olmasın.


Karalahanın tadını sevmiyorsanız dilerseniz karalahana yerine ıspanak veya pazı da kullanabilirsiniz.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir