Karabuğday tabanlı cheesecake

Karabuğday tabanlı cheesecake

Birbirinden farklı lezzetleri denemeyi ve sevdiklerinize denetmeyi seviyorsanız, bu tarif tam sizlik!


Malzemeler


Tabanı için:


250 gram karabuğday

250 gram yulaf ezmesi

2 tatlı kaşığı tarçın

5 yemek kaşığı pekmez


Peynir dolgusu için:


250 gram tuzsuz kahvaltılık lor peyniri

500 gram krem peynir

200 ml. hindistan cevizi sütü (ya da süt kreması)

3 adet yumurta

100 gram bal (arzuya göre az ya da çok)

1 çay kaşığı vanilya özütü

1/2 su bardağı portakal kabuğu ve çikolata parçaları (arzuya göre)


Püf noktası:


Karabuğdayı sıcak suda beklettikten sonra tadına bakın, tanelerin sertliğinden bekleme süresinin yetip yetmediğini anlayın. Dişe dokunur, diri bir pilav gibi olması gerekiyor. Eğer hala sertse biraz daha sıcak su ilave edip eklediğiniz suyu da çekene kadar, yaklaşık 5 dakika kadar bekleyin.


Servis önerisi:


Portakal ve gül reçeliiğle servis edin.


Nasıl yapılır


– Karabuğdayı yıkayıp derin bir kaba alın. Yulaf ezmesi ve 1 tatlı kaşığı tarçın ile karıştırın ve kaynatıp biraz beklettiğiniz sıcak suyu, üzerini örtüp yaklaşık iki parmak kalınlığında yukarı çıkacak kadar ilave edin. Kabın ağzını kapatıp dinlenmeye bırakın.


– Yaklaşık 20-30 dakikanın sonunda karabuğday ve yulaf ezmesi şişip yumuşamış olacaktır.


– Şişip yumuşamış karabuğday ve yulaflı karışımı tencereye alıp tarçın ve pekmezi ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirin.


– Ocağın üzerinden alıp karıştırarak ılıttığınız karabuğday karışımını tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız 22 cm.’lik kelepçeli kek kalıbına spatula yardımıyla döşeyin. Lapa kıvamında glütensiz bu karışım biraz yapışkan bir dokuya sahip olacaktır.


– Hazırladığınız tabanı, önceden 175 derece fanlı ayarda ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Lapa kıvamlı taban biraz kurusun bu sayede.


– Peynir dolgusu için; peynir çeşitleri ve Hindistan cevizi sütünü mikseri rahatça kullanabileceğiniz bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikser ile çırpın. Balı ilave edip bir tur karıştırın.


– Yumurtaları teker teker ilave edip vanilya özütünü de ekleyin ve yumurtalar iyice karışacak şekilde kısa süre çırpın. Portakal kabuğu ve çikolata parçalarını katıp kabaca karıştırın.


– Peynir dolgusunu fırınlayıp ılıttığınız karabuğdaylı tabanın üzerine döküp klasik hava kabarcığı çıkartma işlemini gerçekleştirmek üzere tezgaha bir iki kere sertçe vurun.


– Önceden 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 65-70 dakika (ya da kabı salladığınızda peynir katmanı sallanmayana kadar) pişirin.


– Bu sürenin sonunda fırını kapatın ancak cheesecake, kapağını araladığınız fırında kalmaya devam etsin.


– Yaklaşık bir saat sonunda fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda dinlendirmeye devam edin. Sonra buzdolabına kaldırın.


– İçerik olarak sade bir cheesecake olduğundan üzerinde dilediğiniz sosu döküp servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir