Ispanaklı peynirli strata

Ispanaklı peynirli strata

Yumurtalı ekmeğin fırın görmüş, süslü hali. Evde ıspanak ve peynir varsa hiç düşünmeden mutfağa koşun. Sütlü ve yumurtalı sosunu hazırlamayı unutmayın. Ispanak yoksa yerine mantar, brokoli, haşlanmış patates ya da kurutulmuş domates kullanın ama bir strata (fırında ekmek dilimleri) tarifine imzanızı atın.


Malzemeler


9 dilim beyaz ekmek (kalın dilimlenmiş)

1 adet küçük boy kuru soğan

400 gram ıspanak

100 gram lor peyniri

3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı karabiber

1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber

4 adet yumurta

2 su bardağı süt


Fırın kabını yağlamak için:


1 yemek kaşığı zeytinyağı


Püf noktası:


Strata’yı bir gece önceden hazırlayıp sosunu tamamen içine çekmesi için buzdolabında bekletebilirsiniz.


Pişirme önerisi:


Tarifin yapımında arzu ettiğiniz peynir ya da şarküteri çeşitlerini kullanabilirsiniz.


Nasıl yapılır


– Ispanaklı harcı hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.


– Kök kısımlarını ayıkladığınız ıspanakları bol suda yıkadıktan sonra salata kurutucusunda kurutun.


– Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Soğanları katıp şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun.


– Küçük parçalara ayırdığınız ıspanak yapraklarını katıp soteleme işlemini kısık ateşte sürdürün.


– Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber yardımıyla çeşnilendirin. Suyunu çeken ıspanaklı iç harcı ocaktan alıp bir kenarda bekletin.


– Zeytinyağıyla yağlanmış fırın kabına ekmek dilimlerini sıkıştırarak yerleştirin. Ispanaklı karışımı eşit olarak üzerine yayın.


– Rendelenmiş kaşar ve lor peynirini ekleyin. Yumurta ve sütü ayrı bir yerde çırptıktan sonra ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin.


– Streç filmle üzerini kapattığınız fırın kabını buzdolabına kaldırın ve soslu ekmek dilimlerini en az 2-3 saat kadar dinlendirin.


– Pişirme işlemi öncesinde çıkartıp oda ısısında beklettiğiniz ekmekleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.


– Dilimlere ayırdıktan sonra ılık olarak servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir