Ispanaklı pasta

Ispanaklı pasta

Ispanağı dondurulmuş olarak kullanabilir, çiğ olarak kullanabileceğiniz taze ıspanağı buharda pişirdikten sonra da mutfak robotundan geçirip kek yapımında kullanabilirsiniz.


Malzemeler


Keki için:


3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı süt

1 çay bardağı ayçiçek yağı

2 adet damla sakızı (2 küçük parça)

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

300 gram ıspanak


Kreması için:


3 su bardağı süt

2,5 yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı buğday nişastası

4 yemek kaşığı toz şeker

1 adet yumurta sarısı

1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu

300 gram mascarpone peyniri (labne peyniri)


Süslemesi için:


1/2 su bardağı taze yaban mersini


Nasıl yapılır


Ispanak yapraklarını ayıklayıp bol suda duruladıktan sonra fazla suyunu süzdürün. Dövülmüş damla sakızı ve süt ilavesiyle mutfak roboto ya da blenderda karıştırın. Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyin. Şeker tanecikleri tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın. Ayçiçek yağı ve ıspanaklı sıvı karışımı katıp kısa bir süre karıştırma işlemini sürdürün. 


Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin. Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kek harcını tamamlayın. Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız kelepçeli kalıba kek harcını aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Pastanın kreması için; süt, un, buğday nişastası, toz şeker, yumurta sarısı ve rendelenmiş limon kabuğunu tencereye alın. 


Metal bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız krema harcını kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam aldığında ocaktan alıp ılınması için bir kenarda bekletin. Mascarpone ya da labne peyniri ekleyip mikser yardımıyla karıştırdığınız kremayı soğuması için buzdolabına kaldırın. Pişen keki dinlendikten sonra fırından alın. Servis tabağına ters çevirip, tabanındaki yağlı kağıdı dikkatli bir şekilde çıkartın.


Ortadan ikiye böldüğünüz pasta kekinin üst kısmını ayrı bir yere alın. Taban kısmında kalan kekin üzerini buzdolabında soğuttuğunuz koyu kıvamlı kremayla kaplayın. Üzerine diğer kek katını kapatıp taze yaban mersinleriyle süsleyin. Buzdolabında bekletip dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir