İlişkide öfke kontrolü sağlamanın yolları

İlişkide öfke kontrolü sağlamanın yolları

Her ilişki kendi dinamikleriyle devam eder. Kimi ilişkiler sürekli öfke ve kavga içerir. Ama bu o ilişkinin zamanla yıpranmasına neden olur. Özellikle aynı evin içinde yaşayan çiftlerin yaşadığı öfke patlamaları her iki insanda da geri dönülmesi imkansız hatalara yol açabilir.


Öfke patlamaları ilişkiyi zedeler


Kişi öfkesine yenik düştüğünde karşısındakinde telafisi namümkün yaralar açar. Bu yara da o ilişkinin tıpkı bir gemi gibi çatlaklardan su almasına ve günün birinde denizin dibini boylamasına yol açar.

İki farklı kültürden iki farklı insanın birarada yaşamayı hedeflediği aile olma kavramı oldukça zor ve meşekkatli bir ortaklıktır aynı zamanda. Kendi ailenizden getirdiğiniz alışkanlıklar ve disiplinler yeni evinizde karşınızdaki insan için problem teşkil edebilir. Bu nedenle öncelikle ikinizin artık bir aile olduğu gerçeğinden yola çıkarak kendi kurallarınızı oluşturmalısnız. Bu temelde davranarak sorunlar karşısında önceden tedbir almış olursunuz.


Sorunlar büyümeden konuşulmalı


Eşiniz ile başlayan ufak bir sorunun çığ gibi büyüyüp öfke patlamalarıyla son bulmaması için yapmanız gereken en önemli şey konu ne ise büyümeden karşılıklı konuşmaktır. İnsan konuşmadan, biriktirmeye başlarsa ya da o konuyu hep yok sayarsa gün yüzüne çıktığında çok daha korkunç olabilir. Bu nedenle ilişkide öncelik konuşmak!


Konuşmak bütün problemleri çözmese bile karşınızdaki kişinin hangi konuda duyarlı olduğunu anlamanıza yarar. Bu da belki de subjektif yaklaştığınız bir konuda biraz daha empati yaparak objektif bir bakış açısı kazanmanıza yardımcı olur.


Tartışma büyürse ortamdan uzaklaşın


Bütün bu önlemlere rağmen hala çatışmanız öfke patlamasına dönüştüyse yapmanız gereken bulunduğunuz ortamı terk etmek. Siz ya da partneriniz mutlaka o mekanı terk etmeli. Kavga anında ağzınızdan çıkacak herhangi bir söz bir daha kapanmaz bir yara halini alabilir. Birbirinizden uzaklaşarak daha salim kafayla düşünmek ikiniz içinde çok önemli. Bir süre ayrı kalıp sakinleştikten sonra aranızdaki problemi konuşup bir ortak nokta bulabilirsiniz.


Kadinvekadin.net özel haberidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir